Dare To Be B.V.

Financiering werkkapitaal en investeringen

1. Investeringskans in het kort

Kredietnemer:

Dare To Be B.V.

Doel:

Financiering werkkapitaal en investeringen

Ondernemer:

E.B. van Berckelaer (1974) en E.M.J. Dekkers (1965)

Financieringsbehoefte:

EUR 1.350.000,= waarvan EUR 600.000,= via platform NLInvesteert (streefbedrag), met een minimum van EUR 440.000,=)
Cofinancier

NLI Bedrijfsleningenfonds I

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

2 op een schaal van 5

Financieringsvorm:

Achtergestelde lening

Vergoeding:

7,50% rente per jaar

Kosten administratie & informatie:

0,1% per maand, inclusief BTW, over het gemiddeld uitstaand saldo

Betaling rente:

Per maand

Looptijd:

60 maanden

Aflossingsschema:

EUR 11.000,= per maand vanaf 1 april 2023 (o.b.v. streefbedrag)

Zekerheden:

Tweede pandrecht op debiteuren en voorraden en gebruiksrechtovereenkomst IP-rechten (reeds gevestigd).

Wat vindt NLInvesteert?

Marlies Dekkers, een bestaande relatie van NLInvesteert, is een baanbrekende Nederlandse lingerie- en badmodeontwerpster met een missie: to empower women. Haar motto ‘dare to dream, dare to grow, dare to be’ staat centraal in alles wat ze doet. Marlies Dekkers bestaat als merk inmiddels meer als 30 jaar en is in haar segment met haar eigen kenmerkende signatuur een internationaal modebegrip. Marlies Dekkers ontwerpt en verkoopt lingerie en badmode voor vrouwen via een eigen online webstore, eigen fysieke winkels en via wereldwijde retailers en high end department stores.

Voor de modernisering en verdere automatisering en optimalisering van de bedrijfsprocessen wordt geïnvesteerd in een nieuw ERP systeem. Daarnaast zijn er extra investeringen gepland in online marketing, die met name gericht zullen zijn op online leadgeneratie. Hierbij wordt sterk ingezet op de badkledinglijn, die onderscheidend is en relatief het hardst groeit.

Aan investeerders wordt de mogelijkheid geboden een achtergestelde lening te verstrekken van EUR 660.000,= (waarvan minimaal EUR 440.000,= via het platform, streefbedrag bedraagt EUR 600.000,=). De looptijd bedraagt 60 maanden. Over de lening wordt een rente vergoed van 7,5% per jaar. De aflossingen bedragen EUR 11.000,= per maand (o.b.v. streefbedrag) en starten vanaf 1 april 2023. Medio 2021 is al eerder EUR 500.000,= gefinancierd door investeerders via NLInvesteert. 

Als zekerheid geldt tweede pandrecht op de debiteuren en voorraden, achter huisbank ABN AMRO. Dit pandrecht is reeds gevestigd vanuit de eerdere financiering. Daarnaast is vanuit de bestaande financiering een gebruiksrechtovereenkomst met betrekking tot IP-rechten afgesloten. Bij eventuele uitwinning van de zekerheden hebben de investeerders vanuit de eerdere financiering een preferente positie. De berekende uitwinwaarde van de zekerheden voor de nieuwe financiering bedraagt EUR 477.000,=, waarbij de courante voorraad tegen 50% van de inkoopprijs is gewaardeerd.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.  

Let op! Investeringen op ons platform vallen niet onder het depositogarantiestelsel.