NLI Capital

Aandelenkapitaal voor ondernemers

Doe je aanvraag.

Ben je ondernemer en heb je financiering nodig voor je bedrijf? Dien direct je aanvraag in.

Aandelenkapitaal voor ondernemers
NLI Capital is een Nederlandse participatiemaatschappij, van en voor ondernemers. NLI Capital helpt ondernemers om hun bedrijfsstrategie waar te maken door inzet van kapitaal, ervaring en netwerk. We richten ons op MKB-bedrijven met een EBITDA vanaf €500.000 en een kapitaalsbehoefte om verder te groeien. NLI Capital verschaft kapitaal in ruil voor een aandelenbelang in de onderneming.

Wat typeert ons:
• Veel operationele vrijheid voor de directie van de onderneming
• Flexibele en pragmatische dealstructurering
• Korte doorlooptijden
• Veel ervaring en breed netwerk om de onderneming vooruit te helpen 

Voor wie is NLI Capital?

NLI Capital voorziet winstgevende en groeiende MKB bedrijven van kapitaal in ruil voor een aandelenbelang van minimaal 20%. Wij richten ons op bedrijven met onderstaand profiel.
• De thuisbasis van de onderneming is in Nederland;
• De directie is ervaren en participeert zelf mee;
• EBITDA vanaf €500.000;
• Kapitaalbehoefte vanaf €500.000.


Wij investeren niet in start-ups of turnarounds

NLI Capital is er voor ondernemers die beschikken over een doordacht en solide businessplan. We zoeken ondernemers die actief kapitaal zoeken om hun groei en ambities te financieren, terwijl ze ook grote waarde hechten aan hun ondernemersvrijheid en het vermogen om zelfstandige beslissingen te nemen. Belangrijk is ook dat deze ondernemers het belang inzien van samenwerking en graag de kracht van een sterk netwerk willen benutten.

Samen komen we verder

Tijdens onze gezamenlijke reis sta jij als ondernemer aan het roer. Wij zijn er om jou en je onderneming vooruit te helpen. Door kapitaal te verschaffen voor bijvoorbeeld autonome groei(versnelling), overdracht van aandelen aan een volgende generatie of het management en het doen van overnames. Naast kapitaal stelt NLI Capital expertise en een groot netwerk beschikbaar. Ons netwerk bestaat o.a. uit ervaren ondernemers die participeren via het fonds van NLI Capital. Zij hebben zelf vele ondernemersvraagstukken aan den lijve ondervonden en zijn beschikbaar om hun ervaringen te delen en op passende wijze betrokken te zijn bij de ontwikkeling van jouw bedrijf, mocht jij daar behoefte aan hebben.

Bij NLI Capital bieden we ondersteuning aan ondernemers op verschillende cruciale gebieden. Onze toegevoegde waarde is afgestemd op de situatie van jouw onderneming en begint vaak in het voortraject met strategische sparring, waarbij we graag in gesprek gaan over strategische besluitvorming en dit doen vanuit een gedeeld aandeelhoudersbelang. Daarnaast leveren we desgewenst deskundige hulp bij groeithema's, zoals het ontwikkelen van strategieën, management, financiën en het optimaliseren van verdienmodellen. We staan ook klaar om ondersteuning te bieden bij kritieke momenten in de ondernemersreis, zoals bij vervolgfinancieringen, het begeleiden van overnames en het adviseren bij gezamenlijke exits. Deze allesomvattende aanpak zorgt ervoor dat ondernemers op elk belangrijk moment de juiste ondersteuning krijgen.

NLI Capital is onderdeel van NLInvesteert

Als onderdeel van NLInvesteert, speelt NLI Capital een belangrijke rol in het aanbieden van geïntegreerde financieringsoplossingen. NLInvesteert, bekend als regisseur van bedrijfsfinancieringen, combineert diverse kapitaalsoorten om tot de meest geschikte financieringsoplossing te komen. NLI Capital versterkt dit aanbod door naast financiering ook aandelenkapitaal beschikbaar te stellen. Met hun gezamenlijke expertise in 18 regio’s, staat NLInvesteert altijd dicht bij de ondernemer.

Contact met NLI Capital 

Sluit bovenstaande aan bij jouw onderneming en jouw toekomstplannen? Dan komen wij graag met jou in contact.

Stel je hulpvraag via rnuij@nlinvesteert.nl

​​​​​​​                           

Rutger Nuij
Directeur Private Equity

Na het afronden van een BSc. Economics en MSc. Finance heeft Rutger jarenlang in de financiële wereld gewerkt waarvan 10 jaar als investeerder. Zo heeft hij onder andere gewerkt bij ING, KPMG en Nielen Schuman. Inmiddels is Rutger Directeur Private Equity bij NLInvesteert. Hier houdt hij zich bezig met ons private equity fonds voor Nederlandse bedrijven met een EBITDA > €500.000. Wil je meer weten over het NLI Capital Fonds of wil je Rutger spreken om te kijken of NLInvesteert iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Rutger via rnuij@nlinvesteert.nl.