Ontdek onze kansen
voor investeerders
​​​​​​​

Alles voor investeerders


Via NLInvesteert kun je investeren in Nederlandse MKB ondernemingen. Op ons platform vind je ondernemers die op zoek zijn naar financiering. Naast het geld van private investeerders wordt er ook kapitaal van regionale overheden, investeringsfondsen, ontwikkelingsmaatschappijen en banken bij elkaar gebracht. Onze cofinanciering wordt dus breed gedragen. Voor zowel ondernemers als investeerders creëren wij een win-win situatie. Waar een ondernemer financiering binnen kan halen om een bedrijf verder te ontwikkelen, zie je als investeerder je rendement groeien.  Zie onze portefeuilledetails voor meer informatie over het gerealiseerde rendement op onze projecten.

Wist je dat steeds meer ondernemers uit het MKB gebruik maken van alternatieve financieringsvormen waardoor wij steeds meer investeringsprojecten op ons platform kunnen aanbieden? "Alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar (2023) kregen we opdrachten met een totaal financieringsvolume van meer dan 200 miljoen euro. Dat is veel meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar", aldus Dirkjan Takke, Algemeen Directeur van NLInvesteert.

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl

Waarmee kunnen wij je op weg helpen?


Investeerders kunnen om uiteenlopende zaken op zoek zijn naar investeringskansen. Zo kunt je bij ons investeren via ons peer-to-peer platform, via leningenfondsen of via ons private equity fonds. Ben je benieuwd hoe ons platform werkt of wil je weten hoe wij je kunnen helpen? Navigeer dan naar onderstaande pagina’s voor meer informatie over ons platform en onze investeringskansen en ontdek waarmee wij je van dienst kunnen zijn. In onze animatie video onderaan de pagina geven we daarnaast een beknopte uitleg over de mogelijkheden van ons platform.

Fondsen NLInvesteert


Via ons Bedrijfsleningenfonds, Vastgoedfinancieringsfonds en ons private equity fonds NLI Capital bieden wij je de kans om mee te doen in de financiering van ondernemers die door ons zijn geselecteerd. Het voordeel hiervan is dat je met een gerust hart een goed rendement kan realiseren op jouw investering. De ondernemers die worden geselecteerd door NLInvesteert worden actief gemonitord zodat risico’s worden beperkt. 

Duurzaam investeren


Investeren in duurzame beleggingen biedt investeerders de mogelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van mens en milieu. Een goed gespreid portefeuille in geselecteerde duurzame investeringen is in de meeste gevallen goed voor een rendement variërend tussen de 6% en de 10%. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan onze kansen en investeer in een project waarmee je impact kunt maken. 

Investeringskansen


Wij presenteren een selectie van de door ons georganiseerde financieringen. Wil je meedoen aan een van deze projecten? Dat is in veel gevallen mogelijk middels een lening of aandelenkapitaal. Zie je projecten die nog niet op 100% staan, dan kun je nog investeren in het project. Registreer je als investeerder en blijft op de hoogte van al onze investeringskansen. 
→ Bekijk hier een aantal projecten en lees meer over investeren in bedrijven en investeren in vastgoed. 
→ Nog meer investeringsprojecten bekijken? Bekijk hier meer projecten.

Hoe werkt het?


Wil je weten hoe je je kan inschrijven voor een investeringsproject? Bekijk dan onze ‘Hoe werkt het’ pagina. Op deze pagina leggen wij de werking van ons platform uit. Wanneer je je inschrijft op ons platform krijg je een persoonlijk account met een persoonlijke omgeving waar je alle informatie vindt over jouw investeringen. Mocht je na het lezen van de pagina alsnog vragen hebben? Neem dan contact met ons op.

Investeren in bedrijven


Bij ons investeer je in ondernemingen in jouw regio of in andere regio’s. Wanneer je kiest voor een project in je eigen regio, stimuleer je de lokale economie. Zo profiteer je niet alleen van een positief rendement op je investeringen, maar geeft je jouw eigen omgeving ook een economische impuls. Wil je liever zakelijk investeren in het MKB? Ook dat is mogelijk via ons platform!

Investeren in het MKB


Als er over het investeren in het MKB wordt gesproken, gaat dit meestal over participeren. Dit houdt in dat je medeaandeelhouder wordt. Bij NLInvesteert is het echter ook mogelijk om te investeren middels leningen. Dit is wel afhankelijk van het risicoprofiel en de fase waarin een onderneming zich bevindt. De beoordeling van het bedrijfsrisico speelt hierin een cruciale rol. 

Veelgestelde vragen


Als investeerder heb je waarschijnlijk een aantal vragen voordatje je inschrijft voor een project. Bekijk het animatie filmpje hiernaast en ontdek hoe ons platform werk. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem dan contact met ons op.

Dirkjan Takke

Algemeen Directeur


Na het behalen van mijn master in Business Economics ben ik gaan werken in de financiële wereld. Ik heb o.a. gewerkt bij KPMG en Turner. Sinds 2014 ben ik actief als medeoprichter en directeur bij NLInvesteert. Samen met mijn collega's waarborg ik de hoogst haalbare kwaliteit in onze dienstverlening aan ondernemers, investeerders en samenwerkingspartners. Met gedrevenheid en professioneel plezier maken wij onze beloftes waar, iedere dag weer. Niet voor niets is NLinvesteert de nummer 1 in cofinanciering.