Nederlands private
equity fonds

Aanvraag prospectus

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je gegevens

NLI Capital Fonds | Coöperatief U.A.


NLI Capital is een vooraanstaand Nederlands private equity fonds dat zich specifiek richt op het investeren in private equity binnen het robuuste midden- en kleinbedrijf (MKB) in Nederland. Door deel te nemen aan het kapitaal van deze ondernemingen, krijgen investeerders de kans om bij te dragen aan de groei en het succes van het Nederlandse MKB, terwijl ze gelijktijdig werken aan de versterking van hun eigen investeringsportefeuille. Ben je ondernemer en op zoek naar aandelenkapitaal voor jouw organisatie? Lees dan verder op de aandelenkapitaal pagina.

Voordelen NLI Capital:
 • Ideale investeringstijd: Gunstige marktomstandigheden door terugtrekkende banken.
 • Hoge vraag: Jaarlijks >10.000 MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte.
 • Beperkt aanbod: Weinig equity voor bedrijven met EBITDA <€2.000.000.
 • Breed bereik: Landelijke dekking met 18 regio’s en 60 collega’s.
 • Selectieve investeringen: Focus op bedrijven met EBITDA > €500.000.
 • Samen investeren: Fondsmanager en co-investeringsmogelijkheden.
 • Hoge rendementsverwachting: IRR >15% na kosten.
De minimale commitment aan het fonds €250.000 en de minimale investering bij toetreding tot het fonds bedraagt €100.000. Jouw investering wordt in ca. 5 jaar opgevraagd en bij verkoop van onze bedrijven worden er uitkeringen gedaan. Het equity fonds kent een totale looptijd van 8 – 10 jaar. Het verwachte rendement per jaar bedraagt >15% na aftrek van kosten.

Geïnteresseerd in het NLI Capital Fonds? Neem contact op met Rutger Nuij via rnuij@nlinvesteert.nl.

Wat is een private equity fonds?
Investeren in private equity betekent dat individuen of instellingen direct investeren in het eigen vermogen van private ondernemingen, een aanpak die afwijkt van de traditionele beursgenoteerde investeringen. Deze vorm van investeren biedt de mogelijkheid om een diepere band op te bouwen met de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd, en biedt potentieel hogere rendementen door directe betrokkenheid bij de groei en ontwikkeling van deze ondernemingen.Het NLI Capital fonds
Het private equity fonds van NLI Capital onderscheidt zich door zijn unieke focus op het Nederlandse MKB. Dit segment van de markt wordt vaak over het hoofd gezien door traditionele financieringsbronnen, met name voor bedrijven die zich in de groeifase bevinden of bedrijven met een EBITDA onder de €2.000.000. NLI Capital vult deze lacune door te investeren in private equity binnen dit cruciale segment van de Nederlandse economie.

Kernaspecten NLI Capital 

Enkele kernaspecten onderscheiden het private equity fonds van NLI:
 • Focus op het MKB: NLI Capital richt zich op stabiele en goed geleide bedrijven binnen het cruciale Nederlandse MKB-segment.
 • Strategische investeringen: NLI Capital Investeert in bedrijven met een bewezen track record en een EBITDA van meer dan €500.000, gericht op duurzame groei.
 • Co-Investeringsmogelijkheden: Het private equity fonds biedt investeerders de unieke kans om naast het fonds te investeren in grotere projecten voor directe betrokkenheid bij succes.
 • Unieke dealflow: Profiteert van landelijke dekking en het netwerk van NLInvesteert voor toegang tot breed en divers aanbod van investeringskansen.
 • Potentieel hoger rendement: Het investeren in private equity via NLI Capital biedt het potentieel voor hogere rendementen vergeleken met traditionele beleggingsvormen, dankzij de directe impact op en de betrokkenheid bij de groei van de portfolio bedrijven.

Rutger Nuij
Directeur Private Equity

Na het afronden van een BSc. Economics en MSc. Finance heeft Rutger jarenlang in de financiële wereld gewerkt waarvan 10 jaar als investeerder. Zo heeft hij onder andere gewerkt bij ING, KPMG en Nielen Schuman. Inmiddels is Rutger Directeur Private Equity bij NLInvesteert. Hier houdt hij zich bezig met ons private equity fonds voor Nederlandse bedrijven met een EBITDA > €500.000. Wil je meer weten over het NLI Capital Fonds of wil je Rutger spreken om te kijken of NLInvesteert iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Rutger via rnuij@nlinvesteert.nl.