Nederlands private
equity fonds

Aanvraag prospectus

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je gegevens

NLI Capital Fonds | Coöperatief U.A.

​​​​​​​
NLI Capital is een Nederlands private equity fonds dat gericht investeert in stabiele bedrijven
in het hart van het Nederlandse MKB.

Enkele van de voordelen om te investeren zijn als volgt:
  • Goede timing voor equity door terugtrekkende banken en veel dynamiek in de Nederlandse economie.
  • Jaarlijks zijn er > 10.000 MKB-bedrijven met een fundingbehoefte.
  • Weinig equity-aanbod voor EBITDA <€2.000.000. Vraag naar kapitaal in ons segment is vele malen groter dan aanbod.
  • Door onze landelijke dekking met 18 regio’s en bijna 60 collega’s spreken wij een aanzienlijk deel van deze bedrijven en kunnen wij hoge eisen stellen.
  • NLI Capital investeert alleen in gezonde en goed geleide bedrijven met een EBITDA > €500.000.
  • Fondsmanager (NLI zelf) investeert mee.
  • Mogelijkheden om te co-investeren buiten het fonds om. Als fondsinvesteerder krijg je voorrang bij grotere investeringen.
  • IRR verwachting >15% na kosten.

De minimale commitment aan het fonds €250.000 en de minimale investering bij toetreding tot het fonds bedraagt €100.000. Jouw investering wordt in ca. 5 jaar opgevraagd en bij verkoop van onze bedrijven worden er uitkeringen gedaan. Het equity fonds kent een totale looptijd van 8 – 10 jaar. Het verwachte rendement per jaar bedraagt >15% na aftrek van
kosten.

Geïnteresseerd in het NLI Capital Fonds? Neem contact op met Rutger Nuij via rnuij@nlinvesteert.nl.
Gat in de markt
NLI Capital springt in een gat in de markt. Het traditionele private equity heeft een voorkeur voor bedrijven met een EBITDA vanaf €2.000.000. De fondsmanager van NLI Capital ziet juist kansen bij bedrijven met een EBITDA vanaf €500.000. 
Unieke dealflow door landelijke dekking
De fondsmanager van NLI Capital is onderdeel van NLInvesteerst, de grootste private debt verstrekker van Nederland. Het financieringsplatform van NLI ervaart een groot potentieel in het hart van het MKB. Sinds de oprichting in 2014 heeft het platform voor meer dan €750.000.000 aan financiering georganiseerd waarvan bijna €450.000.000 via haar loyale private investeerders. Dit is te realiseren omdat NLInvesteert een landelijk dekkend netwerk heeft, bestaande uit 60 collega’s verdeeld over 18 verschillende regio’s. Doordat NLI Capital gebruik kan maken van dit netwerk, heeft het fonds jaarlijks toegang tot meer dan 2.000 ondernemers.

Rutger Nuij
Directeur Private Equity

Na het afronden van een BSc. Economics en MSc. Finance heeft Rutger jarenlang in de financiële wereld gewerkt waarvan 10 jaar als investeerder. Zo heeft hij onder andere gewerkt bij ING, KPMG en Nielen Schuman. Inmiddels is Rutger Directeur Private Equity bij NLInvesteert. Hier houdt hij zich bezig met ons private equity fonds voor Nederlandse bedrijven met een EBITDA > €500.000. Wil je meer weten over het NLI Capital Fonds of wil je Rutger spreken om te kijken of NLInvesteert iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Rutger via rnuij@nlinvesteert.nl.