Klantverhalen van ondernemers

Financieren vraagt maatwerk


Geen mens is gelijk. Laat staan ondernemers. En dat is nou net wat ons vak nou zo leuk maakt. We hebben al vele ondernemers mogen helpen in het organiseren van bedrijfsfinanciering of een vastgoedfinanciering. Zeer uiteenlopende projecten behoren inmiddels tot onze portfolio. Van overnamefinanciering tot werkkapitaalverruiming. Van het financieren van innovaties in de uitzendbranche tot het organiseren van groeifinanciering voor de marktleider in de afbouw van autoshowrooms. Stuk voor stuk klantverhalen waar we super trots op zijn. Benieuwd hoe ondernemers onze samenwerking ervaren? Lees dan gauw verder.


Matrixian Group

Acquisitiefinanciering overname Drimble


"Matrixian Group levert locatiegedreven datadiensten. Drimble is een platform waarbij een groot deel van de bezoekers zoeken naar locatiegedreven informatie en nieuws. Afgelopen vijf jaar hebben we veel tijd en energie in onze producten gestopt en nu is het tijd om hard door te groeien. Bij de overname van Drimble was 1,2 miljoen euro gemoeid. NLInvesteert heeft ons daarbij ontzorgd en het hele traject naar een financiering kundig begeleid. Met een groot netwerk van investeerders heeft NLInvesteert ons snel en kundig geholpen met de financiering. Wij zijn erg blij met de samenwerking met NLInvesteert"

Luke Liplijn 
Founder

WATT Mobility B.V.

Groei- en herfinanciering aanbieder van e-bikes


"Bij WATT Mobility ontwikkelen en produceren we fietsen en vermarkten we dit online. Wij zochten financiering omdat we willen groeien. Volgend jaar willen we de productie vervijfvoudigen. We waren opzoek naar een investeringspartner die samen met ons en de bank tot een financieringsstructuur wilde komen. En dat hartstikke goed gelukt. Met de bank en NLInvesteert samen zijn we in de toekomst verzekerd van financiering, waarmee we de komende jaren vooruit kunnen."

Frans Nomden 
Oprichter
Broekaart Steenwijk B.V.

Financiering mobiele bedrijfshal en organisatie IJsbeelden Festival


"Jaarlijks organiseer ik het Nederlands IJsbeelden Festival. Een event dat meer dan 100.000 bezoekers trekt. NLInvesteert heeft mij vorig jaar geholpen om de voorfinanciering rond te krijgen en dit jaar met de financiering van een mobiele bedrijfshal. Het evenement vindt ook dit jaar weer in Zwolle plaats, van 14 december 2019 tot en met 1 maart 2020. NLInvesteert heeft een krachtig netwerk van investeerders. Het is een professionele club met mensen die de regio goed kennen en met je meedenken als ondernemer. Ze werken adequaat en snel. Dit jaar is voor mijn financieringsdoel via het platform van NLInvesteert in 3 minuten €100.000 opgehaald."

Eric Broekaart 
Algemeen directeur/eigenaar


Plant Trend

Financiering vastgoed


"Wij zijn een plantendecoratiebedrijf. In de hoogtijdagen maken we met 300 à 400 man personeel zo'n 60.000 tot 70.000 bloemstukken per dag. We zochten een financiering omdat het huidige pand waar we nu inzitten, willen kopen. Daarbij zouden we in de toekomst willen bijbouwen, ter verbetering van ons logistiek proces. Voor een bancaire financiering kwamen we wat tekort. Ik ben in contact gekomen met Hans Tabbernal en de samenwerking klikte meteen al heel erg goed. NLInvesteert heeft ons ontzettend goed op weg geholpen om dit te verwezenlijken."

René van Zanten
Directeur
Enie.nl

Groeifinanciering leverancier van zonne-energie


"Samen met vader Richard en broer Milan ben ik het bedrijf enie.nl gestart. Onze missie: zonne-energie voor iedereen toegankelijk. We werken in een kapitaalintensieve markt. De (inkoop)kosten gaan voor de baten uit. Met onze snelle groei geeft dit druk op de cashflow. NLInvesteert heeft ons geholpen door eerst beter grip te krijgen op de financiële performance en vervolgens met de invulling van onze financieringsvraag. In november 2018 hebben we het traject succesvol afgerond met een financiering van €1,35 miljoen. NLInvesteert blijft actief betrokken. Wij doen waar wij goed in zijn: zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken."

Patrick van der Meulen
Directeur

Bright Access

Financiering uitbreiding glasvezelnetwerken


"Wij realiseren glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen en zijn succesvol door flexibeler en efficiënter te opereren dan andere aanbieders. De door NLInvesteert georganiseerde financiering stelde ons in staat om het aantal netwerken snel uit te breiden. Nadat we aanvankelijk met een andere adviseur spraken, kwamen we met NLInvesteert in contact. We hadden direct het gevoel dat men begreep hoe ons bedrijf en verdienmodel functioneren. Daarnaast kan NLInvesteert niet alleen bankfinanciering organiseren, maar ook alternatieve financieringsvormen. Omdat deze kostbaarder zijn, waren we blij verrast dat NLInvesteert de financiering uiteindelijk 100% bancair kon realiseren."

Janarthanan SundaramRaymond Hofs
Algemeen directeurCommercieel directeur
Jan Mulder Vastgoed B.V.

Financiering commercieel verhuurd vastgoed.


"Ons bedrijf investeert in commercieel verhuurd vastgoed. Onlangs kochten wij een kantoorpand aan dat is getransformeerd naar wooneenheden. NLInvesteert maakte dit financieel mogelijk. Daar waar banken terughoudend waren met het verstrekken van financiering op het object én de verbouwkosten, heeft NLInvesteert de gevraagde financiering snel en naar wens gerealiseerd. De handelswijze heb ik als zeer professioneel ervaren. Mijn contactpersonen zijn zeer bekwaam binnen hun vakgebied en oefenen hun vak gepassioneerd, ontspannen, proactief en op een positieve wijze uit. Er wordt snel, efficiënt en volgens afspraak gecommuniceerd."

Jan Mulder
Directeur

Ommer Apotheek Groep

Overnamefinanciering apotheek


"Er was een tijd waarin apotheken heel gewild waren bij banken. Dat is inmiddels gewijzigd. De verdiensten in apotheken zijn minder geworden. Daardoor is het lastiger geworden om apotheken te financieren. Een bank denkt alleen maar in kasstromen, dat vergt een aansluiting in denken die je moet maken. Daar kon René prima bij helpen. We zijn erin geslaagd een succesvolle overname te doen, mede dankzij de optimale financieringsmix die NLInvesteert heeft mogelijk gemaakt."

Frank Bruggeman
Ommer Apotheek
DLE Bouwbedrijf B.V.

Financiering nieuwbouwproject


"Sinds 1995 zijn wij actief in de bouw en ontwikkeling van woningen en in de utiliteitsbouw. Belangrijk in onze strategie is het verwerven van structurele grondposities. In 2018 zijn wij gestart met een nieuwbouwproject, waarbij 12 woningen worden gerealiseerd. Het aantrekken van de financiering was een uitdaging, in totaal was er ruim 1,5 miljoen euro nodig. NLInvesteert heeft dit met behulp van 39 investeerders ingevuld. De aflossing vindt plaats uit de verkoop van de kavels en gefactureerde bouwtermijnen. Een oplossing waarbij wij het project op een flexibele manier realiseren én investeerders een mooi rendement maken."

Chris Ketelaars
DGA

ScaleHub 
Opening van twee nieuwe locaties

"ScaleHub Offices is een kantoorconcept voor kleine bedrijven van 4 tot 40 man. Wij bieden flexibele kantoorruimten. Wij zochten financiering voor twee nieuwe locaties die we wilden openen. Dat hebben we gedaan met hulp van Willem Wolfgramm van NLInvesteert (Regiodirecteur Amsterdam). 

We hebben om twee redenen gekozen voor NLInvesteert: aan de ene kant de klik die ik had met Willem die ook ondernemer is geweest, waardoor ik het gevoel had dat hij mij goed begreep. Aan de andere kant heeft NLInvesteert hele goede contacten met zowel banken als particulieren en uiteindelijk hebben we via het platform van NLInvesteert letterlijk binnen 5 minuten ons bedrag opgehaald."

Thom van Wijk
Eigenaar 
Zorghotel en retraitehuis Zenderen

Versnelde financiering zorgvastgoed


'Wat we willen doen, is mensen in een kwetsbare positie weer op weg helpen. Wij zochten financiering om het pand 'de Zwanenhof' te kunnen aankopen. Daarvoor hebben we contact gekregen met Carlos Verschueren van NLInvesteert  Amsterdam.

Kennis en kunde in de zorgmarkt is niet heel breed in Nederland te krijgen. Daarom hebben wij ons gewend tot NLInvesteert. Het tempo waarin we financiering vroegen -we hadden nog anderhalve maand om de financiering rond te krijgen- dat had zeker zonder NLInvesteert niet gekund.'

Ronald Helder
Initiatiefnemer Zwanenhof