NLInvesteert organiseert

zakelijke vastgoed financiering tegen de beste voorwaarden. 

Doe je aanvraag.

Ben je ondernemer en heb je financiering nodig voor je vastgoed? Dien direct je aanvraag in.

Vastgoedfinanciering 


Vastgoed financieren zonder bank

NLInvesteert maakt het voor ondernemers mogelijk om bankvrij vastgoed te financieren. Wij organiseren zakelijke vastgoed financiering tegen de beste voorwaarden. Als regisseur van vastgoed financieringen combineren we verschillende kapitaalsoorten tot de meest optimale oplossing.

In deze tijd is het vastgoed financieren een specialisme. De onderhandeling met de bank en/of het combineren van verschillende financieringsvormen vereist expertise, ervaring en een netwerk. In het vastgoed finanicering proces begeleiden we jou en word je volledig ontzorgd.

100% vastgoedfinancieringen

Voor de financiering van zakelijk vastgoed voor eigen gebruik, commercieel vastgoed en projectontwikkeling, financieren wij tot 100% van jouw financieringsbehoefte. Dat betekent dat vastgoed financieren zonder bank mogelijk is. Hiermee zijn wij uniek in de Nederlandse markt.

Wij combineren de mogelijkheden van traditionele (bancaire) financiering in de vorm van een zakelijke hypotheek, met de kracht van ons netwerk van gespecialiseerde vastgoedfinanciers en ons platform met private investeerders. Deze vorm van financieren, waarbij verschillende financieringsvormen gecombineerd worden, noemen we ook wel cofinanciering of stapelfinanciering. Ook als het bancair financieren van vastgoed niet (helemaal) lukt kunnen wij jou vaak toch helpen door vastgoed te financieren zonder tussenkomst van een bank. 

Benieuwd naar onze financieringsmogelijkheden? Bekijk dan eens onze financieringsopties voor ondernemers

Financieren van vastgoed in de praktijk

In het werkveld komen we veel ondernemers tegen die dromen van een eigen bedrijfspand. Door elke maand aflossing te betalen komt een pand ‘naar je toe’, waardoor jij als ondernemer vermogen opbouwt voor later. 

Een mooi voorbeeld van een onderneming die een eigen bedrijfspand heeft gerealiseerd met behulp van NLInvesteert is Kuipers Administratie & Advies. Lees hier hoe we Dhr. Kuipers hebben begeleid in de financiering van een nieuwbouwpand in Groningen.

Financiering vastgoed met acceptabele maandelijkse lasten

Wij achten het van groot belang dat de maandelijkse rente en aflossing van het onroerend goed ontspannen voldaan kan worden. De specialisten van NLInvesteert staan je ook na de totstandkoming van de vastgoedfinanciering bij met raad en daad.

Zakelijke vastgoed financiering

Een zakelijke vastgoed financiering kan uitsluitend gebruikt worden voor de financiering van zakelijk vastgoed. Dergelijke financieringen worden ook wel aangeduid als commerciële vastgoed financieringen. Onder commerciële vastgoed financieringen rekenen we vastgoed aankopen of investeringen die niet voor privé gebruik zijn. Een lening afsluiten voor de verhuur van commercieel vastgoed is dus mogelijk, terwijl de financiering van een woning voor privé gebruik dus niet onder de mogelijkheden valt. 

Een zakelijke vastgoed financiering kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een bedrijfspand of kantoor, een winkel, agrarisch vastgoed, zorgvastgoed financiering of bijvoorbeeld de financiering van vastgoed voor verhuur. Ook wanneer je zelf belegger bent en wanneer je commercieel vastgoed wilt (her)financieren, behoort ons netwerk tot de mogelijkheden. Cofinanciering via ons platform is dus geschikt voor zowel ondernemers als beleggers. 


Financiering winkelpand

Zoek je een winkelpand financiering? NLInvesteert begeleidt ondernemers bij het organiseren van een passende vastgoed financiering voor winkelpanden. Bij de aankoop van een winkelpand en eventuele bijkomende verbouwingskosten ontstaat een forse financieringsbehoefte. Ondernemers wenden zich doorgaans tot een bank voor een zakelijke hypotheek. Hierbij worden ondernemers vaak geconfronteerd met de terughoudendheid van banken en de vereiste inbreng van eigen kapitaal.


De financieringsspecialisten van NLInvesteert kennen de weg bij banken, weten exact welke informatie aangeleverd moet worden en welke voorwaarden passen bij de financiële situatie van jouw onderneming. Tevens beschikt NLInvesteert over een eigen platform met private investeerders die aanvullend kapitaal kunnen verstrekken, waardoor tot 100% van het winkelpand gefinancierd kan worden. Wil je sparren over de mogelijkheden om een winkelpand te financieren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Projectfinanciering vastgoed

NLInvesteert heeft veel ervaring met het financieren van projectontwikkeling. Denk hierbij aan het financieren van woningbouwprojecten, de transitie van een bedrijfsgebouw naar 16 appartementen en de realisatie van een zorgboerderij.

In de afgelopen jaren hebben we tientallen vastgoedprojecten succesvol gefinancierd. Door deze ervaring zijn wij in staat de haalbaarheid van een project goed te beoordelen en een passende projectontwikkeling financiering te organiseren. In dit proces staan wij jou als ondernemer bij met kundig advies. Ontzorging is hierbij van groot belang; jij richt je op projectontwikkeling, wij op de financiering.


Banken zijn terughoudend met het financieren van projectontwikkeling. Financieringsaanvragen duren lang en het proces is vaak moeizaam en stroperig. De specialisten van NLInvesteert kennen de weg in het financieringslandschap, weten exact wat nodig is om een financiering te organiseren en beschikken over een eigen platform met investeerders. Wij staan je graag bij met een snelle en doeltreffende realisatie van vastgoedfinanciering.

Vraag nu jouw vastgoedfinanciering aan!

Wil je zelf de mogelijkheden ontdekken? Doe dan hier je aanvraag. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Veelgestelde vragen

Wat is vastgoedfinanciering?
Vastgoedfinanciering is een vorm van zakelijke financiering waarbij vastgoed wordt gefinancierd middels een vastgoed lening waarover rente betaald dient te worden. Een vastgoed financiering kun je afsluiten via een bank of via een alternatieve financierder zoals NLInvesteert. 

Wat is alternatieve vastgoedfinanciering?
Met alternatieve vastgoed financiering wordt vastgoed financieren zonder bank bedoeld. Bij NLInvesteert combineren we bijvoorbeeld verschillende vormen van financiering om aan de financieringsbehoefte van ondernemers te kunnen voldoen. Dit wordt ook wel cofinanciering of stapelfinanciering genoemd. 

Vastgoed financieren zonder eigen vermogen?
Wil je vastgoed financieren zonder eigen vermogen? Doordat wij verschillende kapitaalsoorten combineren kunnen we vaak tot 100% van de financieringsbehoefte invullen. Denk hierbij aan een bancaire financiering aangevuld met kapitaal van investeerders op ons eigen platform. Hiermee kunnen wij in de volledige financieringsbehoefte van ondernemers voorzien, terwijl investeerders een goed renedement kunnen verwachten. Vastgoed financieren zonder eigen vermogen is dus zeker mogelijk, mits de ondernemer de rente- en aflossingsverplichting goed kan dragen.
     
Niels Doorenspleet
Manager Financieringen

Sinds 2001 ben ik actief in financieringswereld. Bij de ABN AMRO was ik verantwoordelijk voor de commerciële interactie tussen individuele klanten en de betrokken bankprofessionals. In 2020 ben ik gestart bij NLINvesteert als Senior Risk Manager en momenteel ben ik actief als Manager Financieringen. Vanuit deze rol adviseer ik ondernemers over bedrijfsplannen, doelstellingen en de realisatie van zowel de plannen als doelen. Door mijn kennis en ervaring weet ik klanten doeltreffend financieel advies te geven.