Waarom NLInvesteert?

NLInvesteert gelooft in het belang van bereikbare financiering voor het MKB. Daarom organiseren wij zakelijke financiering bij ondernemers in de buurt. Ondernemers maken hun dromen waar en een breed spectrum van financiers levert haar bijdrage. Daarnaast ontvangen private investeerders (equity/achtergestelde leningen) een goed rendement op hun vermogen.

Nieuw én noodzakelijk

NLInvesteert ziet een herschikking in het financieringslandschap voor het MKB. Cofinanciering is de nieuwe werkelijkheid. Wij staan daar middenin. NLInvesteert helpt het MKB door een kapitaalmix mogelijk te maken van financiële dienstverleners, lokale overheden en informal investors. Traditionele bancaire oplossingen worden zo versterkt en aangevuld met gelden van andere partijen.

Nu én later

Door ondernemers vooraf te helpen hun financieringsvraag zo goed mogelijk te structureren, realiseren we een kapitaalmix tegen de beste voorwaarden. Stelregel hierbij is: alles wat je bancair kan doen, moet je bancair doen. Alles wat extra nodig is organiseren we in de markt. Zodra de financiering is georganiseerd, laten we de ondernemer niet los. Dit doen we om de kans van slagen van de onderneming en het betreffende financieringsdoel te vergroten. Dat is goed voor de ondernemer en dat is goed voor de investeerders.

Financieel én sociaal rendement

Wij bieden investeerders de gelegenheid om een goed gespreide portefeuille op te bouwen van zorgvuldig geselecteerde MKB-proposities. Investeren bij NLInvesteert geeft niet alleen de kans om een goed “financieel rendement” te realiseren, maar ook de mogelijkheid om voor de Nederlandse economie van betekenis te zijn: “sociaal rendement”. Voor lokale overheden zijn wij de route om dichtbij de ondernemers in de regio te opereren. Om gericht bedrijven te stimuleren, tegen goed onderzochte risico’s en zo de eigen economie te versterken. Voor banken maken wij een betere conversie op  financieringsaanvragen mogelijk. Zo levert iedere ingelegde euro voor alle investeerders en geldverstrekkers extra waarde tegen een gedeeld risico.

Samen mét slagkracht

NLInvesteert is regionaal georganiseerd; dichtbij ondernemers en investeerders. Persoonlijke betrokkenheid en een slimme werkwijze gaan zo hand in hand. Binnen regio’s maken we zoveel mogelijk gebruik maken van wat er al is. Door overheden, maar ook investeringsclubs, accountants, adviesbureaus, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, kredietunies, private equity etc. wordt er veel goed werk gedaan. We merken echter dat initiatieven vaak los van elkaar opereren. Samen hebben we meer slagkracht. Daarom doen wij ons best partijen te verbinden en een professioneel platform en netwerk te bieden.
Contactpersonen

Altijd iemand
in de buurt