Bereikbare
financiering

voor MKB

Meld je aan voor de nieuwsbriefWaarom NLInvesteert?

NLInvesteert gelooft in het belang van bereikbare financiering voor het MKB. Daarom organiseren wij zakelijke financiering bij ondernemers in de buurt. Ondernemers maken hun dromen waar en een breed spectrum van financiers levert haar bijdrage. Daarnaast ontvangen private investeerders (equity/achtergestelde leningen) een goed rendement op hun vermogen.

NLInvesteert is in 2015 gestart in Noord-Nederland en is later uitgebreid in heel Nederland. NLInvesteert is nogsteeds regionaal georganiseerd en is blijvend en persoonlijk betrokken bij ondernemers. Met trots presenteren we de diverse keurmerken en awards die we hierdoor afgelopen jaren hebben ontvangen.

Nieuw en noodzakelijk

​​​​​​​

NLInvesteert ziet een herschikking in het financieringslandschap voor het MKB. Cofinanciering is de nieuwe werkelijkheid. Wij staan daar middenin. NLInvesteert helpt het MKB door een kapitaalmix mogelijk te maken van financiële dienstverleners, lokale overheden en informal investors. Traditionele bancaire oplossingen worden zo versterkt en aangevuld met gelden van andere partijen.
Samen met slagkracht

​​​​​​​

NLInvesteert is regionaal georganiseerd; dichtbij ondernemers en investeerders. Persoonlijke betrokkenheid en een slimme werkwijze gaan zo hand in hand. Binnen regio’s maken we zoveel mogelijk gebruik maken van wat er al is. Door overheden, maar ook investeringsclubs, accountants, adviesbureaus, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, kredietunies, private equity etc. wordt er veel goed werk gedaan. We merken echter dat initiatieven vaak los van elkaar opereren. Samen hebben we meer slagkracht. Daarom doen wij ons best partijen te verbinden en een professioneel platform en netwerk te bieden.

Contactpersonen
Altijd iemand
in de buurt

Nu en later

Door ondernemers vooraf te helpen hun financieringsvraag zo goed mogelijk te structureren, realiseren we een kapitaalmix tegen de beste voorwaarden. Stelregel hierbij is: alles wat je bancair kan doen, moet je bancair doen. Alles wat extra nodig is organiseren we in de markt. Zodra de financiering is georganiseerd, laten we de ondernemer niet los. Dit doen we om de kans van slagen van de onderneming en het betreffende financieringsdoel te vergroten. Dat is goed voor de ondernemer en dat is goed voor de investeerders.

Financieel en sociaal rendement

Wij bieden investeerders de gelegenheid om een goed gespreide portefeuille op te bouwen van zorgvuldig geselecteerde MKB-proposities. Investeren bij NLInvesteert geeft niet alleen de kans om een goed “financieel rendement” te realiseren, maar ook de mogelijkheid om voor de Nederlandse economie van betekenis te zijn: “sociaal rendement”. Voor lokale overheden zijn wij de route om dichtbij de ondernemers in de regio te opereren. Om gericht bedrijven te stimuleren, tegen goed onderzochte risico’s en zo de eigen economie te versterken. Voor banken maken wij een betere conversie op  financieringsaanvragen mogelijk. Zo levert iedere ingelegde euro voor alle investeerders en geldverstrekkers extra waarde tegen een gedeeld risico.
Actueel

Investeren in fondsen

Een interessant alternatief voor vastgoed

Vallen en opstaan

Ondernemen is topsport

Voorraadproblematiek in het MKB

Hoe ga jij om met goederen die mogelijk niet meer aansluiten op de behoefte van de eindklant?

NLInvesteert wil recessie-solidariteit MKB-ondernemers

"In de gevallen dat het mis dreigt te gaan met een ondernemer, is overleven van het bedrijf ons uitgangspunt. Daar hebben alle stakeholders belang bij. Ondernemers verdienen die solidariteit", stel directeur Dirkjan Takke.

Financiering MKB lastiger, maar met creativiteit en juiste netwerk nog steeds mogelijk

Ondanks de stijgende rente en de blijvende geopolitieke onzekerheid, zijn er nog volop mogelijkheden om financiering mogelijk te maken.

Financieel van de leg

Het wordt steeds moeilijker om consumptiegedrag van een consument te voorspellen.

Arjan Bons treedt toe tot directie van NLInvesteert

De snelle groei van NLInvesteert en de kansen die worden gezien voor verdere expansie zijn de redenen voor de uitbreiding van de directie.

"NLInvesteert biedt mooie investeringskansen en creëert ook de mogelijkheid om met de ondernemers kennis te maken. Het heldere platform en de gedegen analyses zijn voor mij mede reden om te blijven investeren via NLInvesteert. Ga zo door!"
Sake van den Berg | Investeerder

Ervaringen van ondernemers en investeerders

"Zonder ondernemers is er geen bestaan mogelijk. NLInvesteert heeft de selectie gedaan van potentiële ondernemers met goede plannen. Als dan blijkt dat geld de enige belemmering is voor een ondernemer om zijn initiatief te ontplooien, dan investeer ik graag mee."
Nina Beswerda | Investeerder