Terwijl de formatiegesprekken in de politieke arena in volle gang zijn, blikken we in deze nieuwsbrief terug op een geslaagd ondernemersdebat met een aantal kamerleden én kijken we uit naar wat voor ons ligt.

We feliciteren een nieuwe serie ondernemers met hun geslaagde cofinanciering via NLInvesteert. De groei zit er goed in; van EUR 7.000.000,- eind 2016 naar ruim EUR 17.500.000,- anno nu!

Ook maakt u in deze nieuwsbrief nader kennis met onze collega Hans Tabbernal, uw aanspreekpunt in de regio Midden Nederland. Tevens stellen we met veel genoegen onze kersverse collega Albert Lammers aan u voor, regiodirecteur Rotterdam-Rijnmond!

Vlak voor het paasweekend waren we als team van NLInvesteert twee dagen "op de hei". Wij geven u hier graag een korte impressie van.

Tenslotte nodigen wij u van harte uit voor de Week van de Ondernemer! Ook dit jaar is NLInvesteert trotse partner van dit prachtevenement voor ondernemers.

Ondernemersdebat Noord Nederland: werkgelegenheid voor alles, ruimte voor innovatie

In samenwerking met de coöperatieve Kredietunie Drenthe, VNO-NCW en MKB Noord organiseerden wij op 13 maart jl. een debat met Erik Ziengs (VVD), Martijn de Korte (PvdA), Agnes Mulder (CDA) en Wouter Koolmees (D66). Twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen gingen de politici met elkaar in debat over onderwerpen als de wet DBA, het aantrekken van zakelijk krediet en de flexibilisering van arbeid. Het was een geslaagde, goed bezochte avond, die door veel van onze ondernemers en investeerders is bijgewoond.

                    Ondernemersdebat

Cofinanciering via NLInvesteert: de groei zit er goed in!

Het financieringsvolume dat in samenwerking met onze partners en investeerders is verstrekt via NLInvesteert, groeit sterk. Van EUR 7.000.000,- eind 2016 naar EUR 13.000.000,- aan het eind van het eerste kwartaal 2017. Een aantal mooie successen in de maand april doet de teller inmiddels oplopen naar ruim EUR 17.500.000,-!
We feliciteren onder andere de ondernemers van CorthoGreen (groene promotieartikelen, bekend van o.a. de moestuintje van Albert Heijn), Zorghuizen Noord Nederland (kleinschalige zorg), Drenthe Tours (personenvervoer), AZ Hollink (industriële koppelingen) en Levelfour Networks (glasvezel). Voor deze ondernemingen hebben we succesvol een bancaire financiering weten te combineren met risicodragend kapitaal (leningen en/of aandelen) van private investeerders en regionale of landelijke fondsen. Het combineren van kapitaalsoorten levert voor steeds meer ondernemers een antwoord op hun financieringsvraag.

Hans TabbernalDe beleving van Hans Tabbernal; regiodirecteur Midden Nederland

Hans Tabbernal is sinds medio 2016 regiodirecteur Midden Nederland. Sindsdien heeft hij diverse bedrijven begeleid bij het aantrekken van groeikapitaal. In een interview gaf Hans onlangs een mooi voorbeeld van zijn werk, lees het volledige interview hier. Mocht u naar aanleiding van dit interview contact willen zoeken met Hans, mail hem dan op htabbernal@nlinvesteert.nl.

Albert Lammers, regiodirecteur Rotterdam-RijnmondAlbert Lammers kopie

NLInvesteert breidt steeds verder uit. Sinds maart j.l. zijn wij ook regionaal vertegenwoordigd in de regio Rotterdam-Rijnmond. Specialist Albert Lammers is het aanspreekpunt voor ondernemers in en rond de Maasstad. Albert is bereikbaar op 06-49212209, of via alammers@nlinvesteert.nl. In onze volgende nieuwsbrief stelt Albert zich nader aan u voor.

24 uur met...

In de week voor Pasen hebben wij met het voltallige NLI team een etmaal met elkaar doorgebracht. Dit doen we tweemaal per jaar, om buiten de waan van de dag extra stil te staan bij hoe we onszelf en onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.
We hebben dit keer ruim de tijd genomen om te reflecteren op hoe we als team functioneren. Onder leiding van tweevoudig olympisch hockeykampioen Jacques Brinkman hebben we gekeken naar de samenstelling van ons team en welke aandachtspunten daaruit voortkomen voor de toekomst. Ontzettend leerzaam! De gezamenlijke drive om op topniveau te presteren en alleen het allerbeste goed genoeg te vinden (Nr1 in cofinanciering!) werkt onderling enorm motiverend. Als team geven we elkaar open en direct feedback, dat schakelt makkelijk. Tegelijkertijd verdienen continue communicatie over bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen en het doorlopend leren van en met elkaar, meer aandacht in ons snel groeiend team.
Uiteraard was de dag met de voormalig hockeykampioen geen passieve aangelegenheid.. Spierpijn zorgde ervoor dat we tijdens de paasdagen regelmatig herinnerd werden aan een bijzonder geslaagde bijeenkomst!
Schermafbeelding 2017-04-13 om 20.37.58

Uitnodiging: Week van de Ondernemer, ‘het beste ondernemersevent van Nederland’

Bent u ondernemer en wilt u in één dag weer up-to-date zijn op het gebied van groei, marketing, innovatie, personeel én financiering? Dat komt goed uit. Als partner van de Week van de Ondernemer, nodigen wij u van harte uit om kosteloos aanwezig te zijn op 9, 10 of 11 mei aanstaande in de Jaarbeurs in Utrecht! 

Schermafbeelding 2017-04-19 om 12.41.50

Heeft u vragen en/of opmerkingen, neem dan contact met ons op. Dat kan via de website, per mail of telefonisch via 085 401 87 05. Wij helpen u graag!

Hartelijke groet,

Dirkjan Takke
Algemeen directeur
NLInvesteert B.V.