Meer vermogensbelasting: nul of negatief rendement

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft nieuwe plannen om vermogen te belasten schrijft het FD op 14 september. Het “veronderstelde rendement” over vermogen was 4%. Dit wordt voor een vermogen van boven de €100.000,- 4,6% en boven een miljoen 5,5%. Over deze percentages wordt vervolgens weer 30% belasting betaald. Uit dit artikel blijkt zonneklaar dat je vanaf begin 2017 als traditionele spaarder genoegen moet nemen met nul of negatief rendement op je vermogen.

Natuurlijk balen minder en meer vermogende Nederlanders enorm van dergelijke maatregelen. De geposte reacties op de online versie van het artikel spreken boekdelen.

Zoek nieuwe mogelijkheden: investeer in het MKB

Wat nu? Emigreren? Alles in een spaargeld-BV? toch maar de hypotheek aflossen? Er is nog een mogelijkheid, met goed rendement en van betekenis voor de NL-economie: investeer in het MKB!

Investeren in het MKB biedt vermogende Nederlanders kansen tegen een acceptabel risico. Uiteraard zijn de risico’s hoger dan bij spaargeld. Maar nul of negatief rendement is bij voldoende spreiding over meerdere ondernemingen bijna uitgesloten. De spaarrekening wordt ruimschoots verslagen en zelfs Wiebes’ heffingen worden overtroffen. Reële percentages variëren tussen de 5% en 8% per jaar.

NLInvesteert biedt spaarders de mogelijkheid te investeren in het MKB. Hoe? Bekijk deze animatie voor meer uitleg over risico, rendement en werkwijze. Of kijk op www.nlinvesteert.nl. Doet u mee?

Dirkjan Takke
NLInvesteert