Investeren: hoe werkt het?

Bij NLInvesteert investeert u in ondernemingen in uw regio of in interessante bedrijven in andere regio's. U investeert tegen een aantrekkelijke en passende rente en stimuleert gelijktijdig de lokale economie. Op deze pagina leest u hoe investeren bij NLInvesteert werkt.

Investeren in kansrijke ondernemingen tegen aantrekkelijk rendement

Wij bieden u op ons platform zorgvuldig beoordeelde projecten aan, van ondernemers die financiering nodig hebben. U bepaalt zelf in welk project u wilt investeren. Bij ieder project beschrijven we de ondernemer, de onderneming, het kredietrisico, de NLI-score en het bijpassende rendement. Afhankelijk van het risico varieert de rente op een lening van 6%-13%. Bij aandelenparticipatie wordt er cumulatief preferent dividend uitgekeerd. Naast private en particuliere investeerders betrekt NLInvesteert ook (lokale) overheden, banken en andere vermogensverstrekkers bij een financiering. Als zij meefinancieren, kunt u dat zien bij de projectomschrijving.

Investeren als particulier of zakelijk investeerder

Een investering is meestal een lening waarbij per maand of per kwartaal wordt afgelost en rente wordt betaald. Bent u een particuliere investeerder? Dan kunt u in totaal voor €80.000,- per jaar op ons platform investeren. Voor zakelijke investeerders (u investeert vanuit een rechtspersoon) geldt geen maximum. Naast het verstrekken van een lening met een aantrekkelijk rendement, is het bij bepaalde aanvragen ook mogelijk om te investeren door de aankoop van aandelen. Dit staat dan in de projectomschrijving aangegeven.

U betaalt een beheer fee

Als investeerder betaalt u een beheer fee over uw lopende investeringen. Zie hiervoor het tarievenoverzicht.

Investeren gaat heel eenvoudig!

  1. Registreer van NLInvesteert. Heeft u al een profiel aangemaakt, log dan direct in.
  2. Kies een project waarin u wilt investeren.
  3. Kies het bedrag dat u wilt investeren.
  4. Bevestig uw investeringskeuze en ga naar afrekenen.
  • Zodra 80% van het doelbedrag is behaald ontvangt u van ons via e-mail een betalingsverzoek en maakt u uw investeringsbedrag gemakkelijk aan ons over.
  • Wanneer het gehele doelbedrag is gerealiseerd wordt de overeenkomst tussen u en de ondernemer geëffectueerd. Na ondertekening ontvangt de ondernemer binnen enkele dagen het kapitaal;
  • Volgens afspraak ontvangt u vervolgens aflossing en rente;
  • U heeft geen administratieve lasten.

Waar kan ik in investeren?

Wilt u weten in welke projecten u kunt investeren? Kijk dan op de pagina met investeringsaanvragen.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het investeren bij NLInvesteert? Kijk dan op de pagina met Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

NLInvesteert maakt voor ons bedrijf mogelijk wat met alleen een traditionele financierder niet mogelijk was. De samenwerking met NLInvesteert is erg prettig verlopen. Het persoonlijke contact maakt het toegankelijk. Ook nu kijken we weer aan tegen een investering en de wetenschap dat NLInvesteert met je meedenkt maakt het voor ons als ondernemers mogelijk, in de aanloopfase van dit project, om in kansen in plaats van onmogelijkheden te denken.

Henk de Graaf, Driestroomhuis De Bosk B.V.