Jeroen Wilhelm en Jan ten Hoor willen de recreatiesector redden met elkeplek.nl. Wat drijft hen? Lees hun verhaal of bekijk direct het project en investeer in Elke Plek

elke-plek-nlinvesteert

Nederlandse recreatiesector

Het gaat al jaren moeizaam in de Nederlandse recreatiesector. Te veel aanbod, verouderd aanbod en weinig marketingdenken. De sector is een makkelijke prooi voor (grote) commerciële partijen om ‘het roer over te nemen’ en de toch al dunne marges naar een ver land buiten Nederland door te sluizen.

Schrikbeeld

Dat idee was een schrikbeeld van de RECRON, de vereniging van recreatieondernemers in Nederland. En dus besloot men een paar jaar geleden het heft in eigen hand te nemen. Maar hoe organiseer je als branchevereniging nu zo een activiteit? Marketing, internet, commercieel. Lastige onderwerpen voor een vereniging. Daarom zocht RECRON naar een ander model, buiten de vereniging maar met zeggenschap.

Perfecte combi

Wij, Jeroen Wilhelm en Jan ten Hoor, kenden deze problematiek en hadden een goed voorstel voor RECRON. De ondernemers wilden voor eigen rekening en risico een marketingplatform gaan opzetten, waar RECRON toezicht en zeggenschap op zou krijgen. Een perfecte combi dus: een zelfstandige onderneming onder de vleugels van de branche. Een beetje zoals dat bij Funda ook was, maar dan beter.

Elke Plek Jeroen Wilhelm Jan ten Hoor NLInvesteert

Win-win-winsituatie

Recreatie Nederland BV was een feit en snel werd een solide samenwerkingslicentie met de RECRON op papier gezet. Belangrijk uitgangspunt voor de nieuwe BV was het streven naar toegevoegde waarde voor de sector. Geen korte termijn financieel gewin, nee: een duurzame relatie opbouwen met de sector. Zo wordt het voor alle partijen een win-win-winsituatie. De BV moet succesvol worden door de exclusieve support vanuit de sector, de ondernemer is verzekerd van behoud van marges en krijgt een betrouwbare partner voor zijn marketing en de consument krijgt er een volledig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar boekingsplatform bij. En dat, dat is elkeplek.nl: het nieuwe boekingsplatform voor alles wat met recreatie in Nederland te maken heeft.

Wilt u meer weten over dit project of hierin investeren kijk dan op de projectpagina van Recreatie Nederland.