Riverwaves B.V.

Herfinanciering motorvrachtschip Marjo-R (ex Avance)

In het kort

Kredietnemer:

RiverWaves B.V.

Doel:

Herfinanciering motorvrachtschip Marjo-R (ex Avance)

Ondernemer:

Dhr. K.A.A. Romeijnders

Financieringsbehoefte:

EUR 2.050.000,=, waarvan EUR 1.850.000,= via investeerders NLInvesteert 

Cofinancier:

Kapitaal op Maat (o.b.v. 2e hypotheek)

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

3 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding

6,25% rente per jaar

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

36 maanden

Aflossingsschema:

Aflossing van EUR 10.278,= per maand. Het restant wordt, uiterlijk op einddatum, afgelost uit verkoop van het schip danwel bancaire herfinanciering.

Zekerheden:

Eerste hypotheek, verpanding bedrijfsinventaris en debiteuren, borgstelling ondernemer en hoofdelijke aansprakelijkheid topholding.

Wat vindt NLInvesteert?

Kevin Romeijnders is een ondernemer in de binnenvaart met een sterk track record. Kevin heeft naast een vloot van ruim 20 schepen, een eigen makelaarskantoor en een eigen bevrachtingskantoor.

Ter uitbreiding van de vloot met het schip Marjo-R is er herfinanciering nodig om een kortlopende brugfinanciering van een informal af te lossen. Benodigd bedrag: EUR 1.850.000,=. Dit schip is jong, technisch in orde (motor net gereviseerd) en breed inzetbaar. In vakjargon wordt dit ‘een tonnensjouwer’ genoemd. Vermogenspositie en cashflow zijn voldoende evenals de dekkingswaarde.

De verwachting is dat het schip een aantal jaren onderdeel uit zal maken van de vloot, waarna het wordt doorverkocht. Mocht het schip worden verkocht, dan wordt de financiering volledig afgelost.

Aan Investeerders via NLInvesteert wordt de mogelijkheid geboden een 3-jarige lening te verstrekken. Er wordt EUR 10.278,= per maand afgelost. Als het schip met een periode van 3 jaar nog niet is verkocht, zal een bancaire herfinanciering worden gezocht. De rentevergoeding bedraagt 6,25% per jaar.

RiverWaves B.V. is kredietnemer. Riveryards Beheer B.V. (topholding van Kevin Romeijnders) wordt hoofdelijk aansprakelijk. Ten gunste van de investeerders wordt voor het volledige leningbedrag een eerste hypotheek gevestigd op het schip. Dit schip is per 16 juli jl. getaxeerd voor EUR 2.450.000,= (Loan-to-Value 75,5%) door Expertisebureau Doorn B.V., een bekende scheepstaxateur. Als extra zekerheden geldt een verpanding van de bedrijfsuitrusting en debiteuren en geeft de ondernemer een borgstelling af van EUR 250.000,=.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.  

Let op! Investeringen op ons platform vallen niet onder het depositogarantiestelsel.