300.000 Euro handelsfinanciering door Ebury en NLInvesteert
De handelsfinanciering is beschikbaar gesteld om het werkkapitaal te versterken en wordt inmiddels al gebruikt om de eerste inkopen voor te financieren.

Inkopen in Indonesië
Ebury heeft samen met NLInvesteert de verdere groei van een meubelimporteur mogelijk gemaakt met een handelsfinanciering van 300.000 EUR. De meubelimporteur merkt dat er een aanhoudende vraag is bij zijn klanten, waardoor zijn omzet in het afgelopen jaar is gegroeid. Doordat zijn leveranciers grotendeels in Indonesië zitten, moet het bedrijf zijn inkopen voorfinancieren. Vanwege de snelle groei ontstond de behoefte aan het uitbreiden van zijn werkkapitaal om meer inkopen te kunnen doen.

Extra werkkapitaal
Ebury ondersteunt het bedrijf door de inkopen in Indonesië voor te financieren met een kredietlijn zonder verpanding. Hierdoor conflicteert de handelsfinanciering niet met de bancaire financiering en beschikt het bedrijf over extra werkkapitaal om zijn groei te financieren. Op de momenten dat de handelsfinanciering niet nodig is, staat het kosteloos achter de hand.

Valutarisico
Naast de verstrekte financiering heeft Ebury ook een deel van het valutarisico afgedekt voor het bedrijf. Doordat het bedrijf een deel van zijn valutatransacties tegen een vaste koers kan uitvoeren, zijn de marges van het bedrijf voor het komende jaar grotendeels beschermd.

Over NLInvesteert
NLInvesteert organiseert zakelijke financieringen in Nederland en had het bedrijf al eerder begeleid bij het financieren van de aankoop van een eigen pand. Door de snelle groei wist het bedrijf de adviseur van NLInvesteert opnieuw te vinden en is er in de markt gekeken naar een passende financieringsvorm. Door de korte lijnen met onder andere Ebury kon er snel geschakeld worden en is met de juiste documentatie een aanvraag gedaan.

Ebury biedt financiële diensten voor bedrijven op het gebied van internationale betalingen en handelsfinanciering. Door de goede relatie tussen NLInvesteert en Ebury was het contact snel gelegd en is er samengewerkt aan de financieringsaanvraag. Omdat de klant snel groeit en internationaal actief is, bleek het een goede match voor de diensten van Ebury.

Ook interesse in financiering voor uw bedrijf? Bel ons op 085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl.


Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl