Rolf Belonje start bij nieuwe institutionele tak NLInvesteert


Amersfoort, 5 juli 2024 - Rolf Belonje (53) versterkt sinds 1 juli van dit jaar het management van NLInvesteert, marktleider in hybride financieringen. Belonje gaat zich richten op institutionele investeerders, een nieuwe markt voor Nederlands’ grootste verstrekker van hybride MKB-financiering. Belonje werkte eerder bij Blauwtrust Groep waar hij zeven jaar leidinggaf aan Dutch Mortgage Portfolio Management.

Belonje: “In 2015 ontstond in de hypotheekmarkt een markt voor non-bancaire funding, waarbij bijvoorbeeld pensioenfondsen en verzekeraars hypotheken financierden. Dat moet ook mogelijk zijn bij MKB-financiering. NLInvesteert is zeer goed gepositioneerd om deze behoefte in te vullen. Met een trackrecord van circa €1 miljard aan financieringsvolume, sterk management en een professionele organisatie is NLI klaar om de stap naar institutioneel te maken. Ik kijk er naar uit om met het gehele team aan de slag te gaan.”

Algemeen directeur Dirkjan Takke is blij met de komst van Belonje. “Om het MKB nog beter te kunnen bedienen met financiering op maat, breiden we ons palet uit met institutionele funding. Een mooie en grote uitdaging die vraagt om ervaring, expertise en toewijding. Rolf brengt dat met zijn trackrecord en persoonlijkheid in één keer aan tafel. Met onze distributie power, performance van de portefeuille en het attractieve risk/return profiel van deze investeringscategorie, zijn wij ervan overtuigd dat investeerders interesse hebben."


Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl