Samen maken we het rond!

Het jaar is bijna om, de feestdagen dienen zich aan. Een uitgelezen moment om terug én vooruit te kijken. Naar nieuwe kansen vooral, zoals bij echte ondernemers past.
​​​​​​​


Belangrijke stappen


2023 was zowel in eigen land als in de wereld een bewogen jaar. Voor NLInvesteert was het een jaar waarin we belangrijke stappen hebben gezet naar nóg betere dienstverlening en verdere groei. Na het verkrijgen van de AFM-vergunning eind 2022 hebben we ingezet op het stroomlijnen en versterken van onze organisatie en in 2023 wisten we weer meer ondernemers aan een passende financiering te helpen. Dit was mede mogelijk door de inzet van kapitaal via onze trouwe en nog steeds groeiende investeerdersachterban. Dit jaar introduceerden we naast ons tweede Bedrijfsleningenfonds, ook een Vastgoedfinancieringsfonds en een nieuw private equity-fonds voor investeerders: NLI Capital Fonds.

We kwamen met een nieuwe huisstijl, ons nieuwe logo en een opnieuw geformuleerde merkbelofte. In het kort komt die hierop neer: als financieringspartner van het MKB verbinden we ondernemers aan financiers en investeerders. Ondernemers zien ons als adviseur en bemiddelaar, maar vooral als hun partner, ambassadeur en grootste fan. We delen onze kennis om deuren te openen en deals te sluiten. Samen maken we het rond!


Nieuw kantoor


Onlangs verhuisden wij met NLInvesteert Rotterdam-Rijnmond naar een nieuw kantoor in het bedrijfsverzamelgebouw OFMO aan de Cypresbaan 3 in Capelle aan den IJssel. Hemelsbreed scheelt het amper een kilometer met de oude locatie, maar we zijn er qua ruimte flink op vooruitgegaan en hebben daar prima faciliteiten om ondernemers en onze partners te ontvangen. U bent van harte welkom. 


Van voorraadfinanciering tot vastgoedfinanciering


2023 was voor veel ondernemers een jaar vol onzekerheden met allerlei kostenstijgingen, zoals de hogere lonen, duurdere energie en grondstoffen en stijgende rente. 
Desondanks zijn er altijd ondernemers die het goed doen, hun eigen koers varen en succesvol zijn. Die nieuwe kansen zien in hun markt, investeren en willen groeien. 
Wij kijken bij NLInvesteert Rotterdam-Rijnmond terug op een goed jaar. Want wij hielpen ook dit jaar weer ondernemers vooruit. Van voorraadfinanciering tot vastgoedfinanciering, en alles wat daartussen zit.  


Financieren blijft maatwerk


Maar eerlijk is eerlijk: financiering van die plannen is lastiger geworden, dat merkt iedere ondernemer. Onder meer door een hogere rente en een veranderende risicobereidheid. 
Financieringstrajecten zijn intensief en vaak uitdagend. Juist daar kunnen wij nóg meer het verschil maken. Door de ondernemer te helpen met een goed onderbouwd verhaal bij zijn financiering. Dat is nog meer nodig dan voorheen, want enkel cijfers zijn niet meer voldoende. Geen onderneming of situatie is hetzelfde, elke financieringsaanvraag is maatwerk. Dat kan een computer alleen niet goed beoordelen.
 


Beter financieringsklimaat


Het financieringslandschap verandert. Non-bancaire financieringen raken meer en meer geaccepteerd. Het is goed dat ook de rijksoverheid en de politiek daar steeds meer oog voor krijgen. We juichen het Nationaal Convenant MKB-financiering daarom van harte toe. 
Met onze advisering en de financieringsoplossingen, die we mede met onze investeerders mogelijk maken, dragen we daadwerkelijk bij aan een beter financieringsklimaat voor het midden- en kleinbedrijf.


Optimistisch


We zijn optimistisch over 2024. Ja, er zijn wereldwijd nog steeds onzekerheden. Maar de kostenstijgingen voor lonen, inkoop en energie vlakken zichtbaar af – net als de inflatie. De (middel)lange rente lijkt een dalende trend te hebben ingezet. De grootste zekerheid is dat ondernemers blijven ondernemen. En wij helpen hen daar van harte bij.
 
We wensen u gezellige en inspirerende kerstdagen en een ondernemend 2024. Ook in het nieuwe jaar maken we het graag samen met u rond. Bel of mail ons gerust om eens van gedachten te wisselen over financieren of investeren. De koffie staat klaar!

Albert Lammers
Martijn de Groot
Eric Rhijnsburger
Richard VerhoeffDirect contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl