Investeerders en bank brengen acht ton bij elkaar voor lasersnijmachine Metaal Techniek Uden.


UDEN - Metaal Techniek Uden (MTU), het bedrijf van Martin Gruijters en Frans Schepers, is uitgebreid met een extra laser-snijmachine. De vraag naar deze snijtechniek stijgt sterk omdat steeds meer ontwerpers kiezen voor 3D-ontwerpen.


Achthonderdduizend euro had MTU nodig voor de financiering van de machine. Daarvoor zocht het bedrijf contact met NLInvesteert, regisseur van bedrijfsfinancieringen. NLInvesteert zette onder andere haar cofunding-platform in. Voor een deel kwam het benodigde kapitaal van de bank, de rest kwam binnen via het platform. In no-time was het benodigde geld opgehaald waardoor de machine aangeschaft kon worden.


Klantgericht

MTU kwam vijf jaar geleden voort uit Metaalindustrie Uden (MIU). De oprichters kozen voor een klantgerichte insteek. “Wij denken mee en laten onze klanten groeien en groeien opmaat mee”, vertelt Martin Gruijters. “We doen alles transparant, bieden veel service en scherpe prijzen d.m.v. de juiste balans tussen automatisering en menselijk contact. Ons proces vloeit eigenlijk over in het proces van de klant. Een simpel voorbeeld is dat we het tekeningnummers, referenties, bijzonderheden, enz. van de klant hanteren in onze opdrachtverwerking, welke gedurende het proces op elk moment aangepast kunnen worden. Dat scheelt al veel zoekwerk bij verdere verwerking! Maar ook zijn orders online te volgen in het MTU portaal en bij order gereed krijgt de klant automatisch een pakbon en sms’je.”


Juiste financier

Dankzij NLInvesteert was MTU in staat de forse investering te doen. 'Als jong bedrijf is het zoeken naar de juiste financier', weet Martin Gruijters. 'Jan de Kleijne, regiodirecteur Oost Brabant van NLInvesteert, vond de juiste financieringsmethode voor ons. Hij heeft onze aanvraag goed geformuleerd, en NLInvesteert heeft ook grondig onderzocht hoe we ervoor staan. De financiering ging toen heel snel.  Het was een kick om dat mee te maken. Zo snel had ik niet verwacht, maar ik zie het als een bevestiging dat ons bedrijf er goed voor staat. Een pluim op onze hoed, zogezegd'.
Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl