Ruilof van Putten bijgesnedenEen beetje ondernemer regelt zijn financier zelf. Toch?

Ik hoor het nogal eens, die uitspraak. Zelf regelen, het lijkt logisch. Maar financieren is een vak. NLInvesteert beheerst dat vak. Wij maken financiering bereikbaar.

Onlangs ontmoette ik een ondernemer die voor een grote investering stond. ‘Zal ik eerst zelf maar eens een poging bij mijn huisbank wagen?', dacht hij. Maar hij kwam bijna op datzelfde moment in contact met NLInvesteert. Samen hebben we de plannen uitgewerkt en er de meest optimale financiering bij gezocht. Het resultaat: cofinanciering gerealiseerd en geen onnodig tijdsverlies voor de ondernemer. Ondernemer blij, wij blij én de financiers blij. Want ook financiers weten NLInvesteert op waarde te schatten.

Genoeg kapitaal

‘Er is genoeg kapitaal beschikbaar.’

‘Banken willen echt wel financieren.’

‘Miljarden beschikbaar.’

‘Alternatieve financieringen komen op.’

Allemaal krantenkoppen van de afgelopen maanden. Ze vertellen dat het financieringslandschap in hoog tempo verandert. Met die nieuwe werkelijkheid heeft ook u als ondernemer van doen. NLInvesteert is onderdeel van die nieuwe werkelijkheid om u te ondersteunen bij bedrijfsfinanciering. En NLInvesteert echt!

Gokje wagen?

In die nieuwe werkelijkheid lijkt het aanvragen van een financiering steeds meer op een kansspel. Maar financieren is geen spel. Een gokje wagen. Nee, vaker is het noodzakelijk om een bedrijf te laten groeien. Om te kunnen ondernemen.

Persoonlijke benadering

Ondernemers komen regelmatig met ons in contact via onze website. Vaker kiezen ondernemers voor een persoonlijke benadering. Ze bellen ons, of ze spreken ons aan. Die manier past ook bij ons. NLInvesteert onderscheidt zich in hoe wij u als ondernemer begeleiden en financiers informeren.

Professionaliteit en transparantie staan bij ons voorop. Onze belofte aan u is: wij regelen uw financiering. Maar daarna is het niet: inpakken en wegwezen.

We zijn blijvend betrokken. Als sparringpartner voor u, om financierbaar te zijn en te blijven. We onderhouden ook de contacten met alle financiers. Onze belofte aan hen is dat zij periodiek relevante informatie krijgen. Zo weten we allemaal waar we mee bezig zijn en hoe we vooruit kunnen.

We zijn vakmensen

Wij snappen het financieringsvak, wij begrijpen wat financiers en investeerders willen weten. Als ondernemer onder de ondernemers weten we ook hoe ver we daarin moeten gaan. Dat doen we op een eigentijdse manier. Dus volop gebruikmakend van nieuwe (internet)technologie.

We weten waar we moeten zijn

We zijn ons ervan bewust dat we dit werk niet alleen doen.  Er zijn in de Nederlandse markt veel partijen die willen financieren. Misschien is dat ook wel de grootste uitdaging. Hoe vindt u de juiste partijen voor uw financieringsvraag?

Als er meerdere financieringsbronnen gecombineerd moeten worden, is een regisseur wel zo handig. Die rol vervullen wij met verve. Als de ene financier ergens een streep trekt, is het spel nog niet over. Vaak zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

Wij zijn bekend in het nieuwe financieringslandschap. Onze partners staan klaar. Van bancair krediet tot gespecialiseerde werkkapitaalfinancieringen. Van overheidsfondsen tot private investeerders. Iedere kapitaalsoort kan worden ingepast. Om u als ondernemer, die weet wat hij of zij wil, succesvol te financieren. Ook bij een tekort aan zekerheden of vermogen. Kom eens praten!

Ruilof van Putten, directeur Bedrijfsfinancieringen (06-53 985 426)