Bankier-dominee stapt over naar financierings-intermediair

Ruilof van Putten directeur Bedrijfsfinancieringen bij NLInvesteert


ARNHEM - Ruilof van Putten (48) wordt vanaf 1 januari directeur bedrijfsfinancieringen van investeringsplatform NLInvesteert.

NLInvesteert (www.nlinvesteert.nl) mobiliseert kapitaal en ervaring om ondernemers vooruit te helpen. Het bedrijf koppelt ondernemers met financieringsvragen aan publieke en private investeerders.
"Ondernemers en investeerders hebben behoefte aan een neutrale tussenpartij die hen verbindt", zegt Van Putten. " Ik stap over naar NLInvesteert omdat ik zie dat de markt verandert. Voor banken valt er door alle regelgeving weinig meer te verdienen aan financieringen onder 5 miljoen euro. In Amerika gaat al 80 % van de financieringsbehoefte van bedrijven buiten de banken om. In Nederland kunnen we daar nog sterk in groeien. Ik verwacht dat NLInvesteert dé onafhankelijke regisseur wordt voor financiering van het midden- en kleinbedrijf".

Van Putten werkte de afgelopen 25 jaar bij ABN-AMRO in de zakelijke markt op het gebied van kredietverlening. Sinds 2010 was hij directeur Corporate Clients regio Noord-Oost bij ABN-AMRO Zwolle. Hij gaf daar leiding aan een team van 15 financieel specialisten.
Bij NLInvesteert wordt Van Putten verantwoordelijk voor het risicomanagement. Het gaat daarbij om beoordeling van financieringsaanvragen, beheer van de financieringsportefeuille, begeleiden van de bedrijfsprocessen en reputatiemanagement.

In 2012 kwam Van Putten in het nieuws omdat hij naast zijn werk als bankier bij ABN-AMRO onbetaald dominee werd in de Protestantse Kerk in Nederland.