Sunrise Zonwering Onroerend Goed B.V.

Herfinanciering lening bedrijfspand. Eerste hypotheek.

In het kort

Kredietnemers:

Sunrise Zonwering Onroerend Goed B.V., Sunrise Zonwering B.V. en Kroon Kozijn B.V.

Doel:

Vastgoedfinanciering

Ondernemers:

I. Escabache (1985) en K. Elderhorst (1986)

Financieringsbehoefte:

EUR 235.000,=, waarvan EUR 185.000,= via het platform van NLInvesteert

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

2 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding:

6,85% rente per jaar

Kosten administratie & informatie:

0,1% per maand, inclusief BTW, over het gemiddeld uitstaand saldo

Looptijd:

36 maanden

Aflossingsschema:

De aflossingen starten per 1 april 2023 en bedragen EUR 2.250,= per kwartaal. Het restant wordt op einddatum ineens afgelost.

Zekerheden:

Eerste hypotheek op het bedrijfspand te Zaandam, verpanding huurpenningen, hoofdelijke aansprakelijkheid van de holdings en borgstelling van beide ondernemers, elk groot EUR 20.000,=.

Wat vindt NLInvesteert?

Sunrise Zonwering levert en monteert zonweringen, screens en raamdecoratie. Door haar kennis, oog voor de nieuwste trends, de optimale service én de juiste verhouding in prijs en kwaliteit heeft Sunrise Zonwering een grote klantenkring opgebouwd in Noord-Holland. Daarnaast is Sunrise Zonwering erkend dealer van Kroon Kozijn en levert een uitgebreid assortiment van onder andere kozijnen, deuren en schuifpuien. 

Sunrise Zonwering wordt succesvol gerund door twee jonge maar ervaren ondernemers. De laatste jaren hebben zij een gedegen groei van hun onderneming laten zien, waarbij continu gekeken wordt naar goede duurzame groeimogelijkheden, o.a. door samenwerking met andere partijen in de markt.

In verband met de herfinanciering van het vastgoed in Zaandam wordt investeerders de mogelijkheid geboden een hypothecaire lening van EUR 185.000,= te verstrekken. De looptijd bedraagt 36 maanden, de rentevergoeding 6,85% per jaar. De aflossingen starten per 1 april 2023 en bedragen EUR 2.250,= per kwartaal. Ten behoeven van de investeerders wordt er eerste hypotheek op het bedrijfspand te Zaandam gevestigd en worden de huurpenningen verpand. Tevens worden de holdings mede hoofdelijk aansprakelijk en geven de ondernemers een persoonlijke borgtocht van EUR 20.000,= af. De berekende uitwinningswaarde van de zekerheden bedraagt EUR 153.000,= (exclusief borgstellingen).

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.  

Let op! Investeringen op ons platform vallen niet onder het depositogarantiestelsel.