Human Horse Power B.V.

Aankoop en verbouwing zorgboerderij

In het kort

Kredietnemer:

Human Horse Power B.V., Human Horse Power Holding B.V.

Doel:

Aankoop en verbouwing zorgboerderij

Ondernemer:

De heer E. Lammertsma en mevrouw P. Kooijman

Financieringsbehoefte:

EUR 1.400.000,=, waarvan EUR 300.000,= via investeerders NLInvesteert 

Cofinancier:

Rabobank

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

4 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Achtergestelde lening

Vergoeding

10% rente per jaar

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

84 maanden
Ingangsdatum:

1 februari 2021, de gelden worden medio januari 2021 opgevraagd

Aflossingsschema:

De aflossingen starten op 1 januari 2022

Wat vindt NLInvesteert?

Human Horse Power  (HHP) is al meer dan 10 jaar actief als gezinshuis. Oprichters van HHP zijn Eric Lammertsma (58 jr) en Paula Kooijman (51 jr), die samen ook verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van het gezinshuis. HHP is uitgegroeid tot een organisatie met veel specialistische kennis waar kinderen en jongeren met vooral complexe en soms meervoudige gedragsproblematiek worden opgevangen.

Gezien de hoge huurlasten van de huidige locatie, is HHP op zoek gegaan naar een nieuwe geschikte locatie in de omgeving van Putten. Men heeft deze gevonden in Emst. Het gaat hierbij om een grote woonboerderij op een perceel van ruim 42.000 m2. De woonboerderij is na een interne verbouwing geschikt om in het hoofdgebouw meerdere kinderen te huisvesten en daarnaast in een bijgebouw meerdere kinderen begeleid wonen aan te bieden (uitbreiding). Het vastgoed heeft meer dan voldoende ruimte om het grote aantal paarden van HHP (22 stuks) op te vangen en te verzorgen. Het woonhuis wordt voor EUR 950.000,= aangekocht en daarna voor circa EUR 350.000,= verbouwd. Hiervoor wordt nu de financiering gevraagd. Deze wordt grotendeels bancair ingevuld en voor EUR 300.000,= via het investeerdersplatform van NLInvesteert.

De investeerders via NLInvesteert krijgen de kans om deze maatschappelijk zeer relevante onderneming te financieren tegen een rente van 10% en een looptijd van 7 jaar. Aflossing vindt plaats na 1 jaar volgens een annuïtair schema. Zekerheden: hypothecaire inschrijving in tweede rang, verpanding van de overige activa in tweede verband en een borgstelling van EUR 50.000,= door de ondernemers.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.