Bouwkamp Bedrijfsdiensten

Overname activiteiten en machinepark

In het kort

Kredietnemer:

De heer R. Bouwkamp h/o Bouwkamp Bedrijfsdiensten, B-agro B.V., B-holding B.V.

Doel:

Overname activiteiten en machinepark van Blok Agro

Ondernemer:

R. Bouwkamp

Financieringsbehoefte:

EUR 1.348.000,=, waarvan EUR 300.000,= via investeerders NLInvesteert 

Cofinanciers BNP Paribas Lease en Rabobank Lease

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

3 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding

9% rente per jaar

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

60 maanden

Aflossingsschema:

De aflossingen starten na 1 maand

Wat vindt NLInvesteert?

Roel Bouwkamp is een gedreven ondernemer die de afgelopen jaren zijn onderneming heeft ontwikkeld en daarbij een goede rentabiliteit en vermogenspositie heeft opgebouwd.

Hij krijgt nu de kans om de activa en rendabele klantenportefeuille over te nemen van een loonbedrijf dat zich richt op de dienstverlening voor de teelt van peen, pastinaak en, net opkomend, wortelpeterselie. De machines worden overgenomen tegen boekwaarde en met de bijbehorende leasecontracten. De te betalen goodwill is gematigd en wordt door de verkoper renteloos gefinancierd voor een periode van vijf jaar. De klanten zijn inmiddels op de hoogte van de voorgenomen overname en hebben aangegeven klant te blijven bij de nieuwe eigenaar.

De afgelopen jaren heeft ondernemer veel gewerkt voor (grote) akkerbouwbedrijven waar hij de activiteiten heeft gecoördineerd en aangestuurd en verantwoordelijk was voor de planning van het onderhoud van de machines. Deze overname is voor ondernemer een uitgelezen kans om zijn activiteiten uit te breiden en een volgende stap in de ontwikkeling van zijn onderneming te zetten.

Voor de investeerders biedt deze aanvraag een kans om een goed rendement te behalen bij een acceptabel en passend risicoprofiel. De zekerheden bieden op basis van uitwinwaarde, een volledige dekking van de gevraagde financiering. Bovendien is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk.

Impact corona
Doordat Bouwkamp Bedrijfsdiensten actief is in de primaire agrarische sector heeft het bedrijf weinig tot geen hinder van de perikelen rond het coronavirus. De sector is bovendien door de overheid aangewezen als cruciaal (voedselketen).

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.