MoVe B.V.

Financiering transformatie van boerderij naar 6 woningen

In het kort

Kredietnemer:

MoVe B.V.

Doel:

Transformatie van boerderij naar 6 woningen (4 reeds verkocht)

Ondernemers:

Frans Verweij en Marianne Mollema

Financieringsbehoefte:

EUR 700.000,= via investeerders NLInvesteert 

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

3 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding

12% per jaar. Namelijk: 0,5% maandelijks + 0,5% per maand bij aflossing.

Betaling rente:

Per maand en bij aflossing

Looptijd:

3 tot 12 maanden. Minimale looptijd 3 maanden.

Aflossingsschema:

Bij verkoop van een woning wordt er (gedeeltelijk) afgelost.

Wat vindt NLInvesteert?

Het ondernemersduo Marianne Mollema en Frans Verweij zijn projectontwikkelaars met een ruime ervaring en een sterk trackrecord. Er zijn projecten door het hele land ontwikkeld. Dit project in Hoornaar is voor mevrouw Mollema een bijzonder project omdat het in haar geboortedorp wordt gerealiseerd.

De afgelopen jaren zijn succesvol meerdere projecten afgerond, waaronder 80 woningen aan het Mallegat te Oldemarkt, 28 woningen in Kampen en nog eens 36 appartementen in Kampen.

Het project in Hoornaar is reeds deels verkocht (4 van de 6 woningen) en is professioneel in de markt gezet, o.a. met een mooie website. De verwachting is dat de overige twee woningen ook snel zijn verkocht. Tot verkoop is er behoefte aan een overbruggingsfinanciering voor de grondkosten en de bouwkosten. De bouwvergunning is definitief en de bouwkosten zijn onderbouwd met offertes van de aannemer. De overbruggingsfinanciering zal worden afgelost bij verkoop van de woningen.

Voor investeerders via NLInvesteert biedt dit de kans om een goed rendement te realiseren op een lening die volledig is gedekt met een eerste hypotheek. Loan-to-value van maximaal 78% o.b.v. verwachte verkoopwaarde. Bovendien geven de ondernemers een borgstelling af van EUR 100.000,=

Impact Corona
De ondernemers geven aan dat de woningmarkt ondanks Corona nog steeds goed is. De stijging van de marktprijzen is iets minder, maar nog steeds groeiend. Ook voor de komende tijd verwacht men deze trend. Deze projectontwikkeling lijkt dan ook niet door Corona beïnvloed te worden.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.