Hubo Breda

Overname bestaande bouwmarkt en ombouw naar Hubo / Decorette nieuwe stijl.

In het kortLogo

Kredietnemer:

Bouwmarkt BF Breda B.V.

Doel:

Overname bestaande bouwmarkt en ombouw naar Hubo / Decorette nieuwe stijl

Locatie:

Breda 

Ondernemer:Bram Finkers
Financieringsbehoefte:

EUR 577.000,=, waarvan EUR 335.000,= via investeerders NLInvesteert

Ticketgrootte:EUR 1.000,=
Risico:3 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Lening
Vergoeding

9% per jaar

Betaling rentePer maand
Looptijd:72 maanden 
Aflossingsschema:annuïtair, de aflossingen starten na 12 maanden. Na 4 maanden vindt een extra aflossing ad EUR 42.000,= plaats, uit BTW restitutie.

Wat vindt NLInvesteert

Ondernemer uit een ‘bouwmarktfamilie', neemt een bestaande Formido winkel over en bouwt deze om tot een Hubo / Decorette nieuwe stijl. De combinatie is helemaal van deze tijd en richt zich met een full-service winkel (inclusief samenwerking met lokale klusbedrijven) op de langer thuiswonende oudere en op de consument met te weinig tijd. De Combinatie van Hubo nieuwe stijl en Decorette heeft zich op diverse plekken in het land bewezen. Dit middels sterk toegenomen omzet en verbetering van de marge na ombouw.

Een vestigingsplaatsonderzoek bevestigd de goede locatie van de beoogde bouwmarktcombinatie. De ondernemer heeft ervaring in de sector en in de huidige Formido winkel. Hij wordt daadkrachtig en inhoudelijk ondersteund door zowel zijn vader als door de franchisegever. Vader committeert zich zowel in tijd als middels een borgstelling. Ook financieren de ouders een deel van de investering.

De franchisegever toont haar vertrouwen door mee te participeren in het risicodragende deel van de financiering, daarnaast draagt de formule bij in de ombouw en openings-/ marketingkosten. De exploitatieprognose biedt ruimte om tegenvallers op te vangen. Dankzij de eigen inbreng en de inbreng door de franchisegever is ruim voldoende risicodragend kapitaal aanwezig. Bovendien is de financiering deels gedekt middels verpanding van activa.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.