Een bedrijfslening als groeifinanciering

Bent u ondernemer en heeft u financiering nodig voor uw bedrijf? Dien direct uw aanvraag in.

Bedrijfslening


Een bedrijfslening voor de groei van uw bedrijf

Als uw onderneming groeit, kan het zo zijn dat u een bedrijfslening nodig hebt voor de financiering van uw werkkapitaal. Alternatieven voor de traditionele bankfinanciering, zoals informele investeerders, participaties of een achtergestelde lening, worden steeds belangrijker. In het geval van cofinanciering, worden traditionele en alternatieve financiering gecombineerd in één bedrijfslening voor uw totale financieringsbehoefte. 

Wij staan naast u als ondernemer

In deze tijden is een zakelijke lening aanvragen een specialisme. De onderhandelingen met de bank over een zakelijk krediet en het combineren van financieringsvormen vergt expertise en ervaring. De specialisten van NLInvesteert behartigen de belangen van u als ondernemer en wij ontzorgen u volledig in het aanvragen van een zakelijke lening. 

Bij het aanvragen van een lening kunt u een hoge mate van betrokkenheid verwachten van NLInvesteert. Het is onze taak om kritisch met u mee te kijken. Zodat u uw ondernemersdromen waar kunt maken en tegelijkertijd met ontspanning aan de rente- en aflossingsverplichtingen kan voldoen.

De verschillende financieringsvormen voor uw bedrijfslening

Hoewel de traditionele banklening en lease nog altijd de populairste financieringsvormen zijn, winnen alternatieve financieringsvormen steeds meer terrein. In onderstaand model (Financieringsmonitor 2018, CBS) zien we dat de achtergestelde lening en het betrekken van informele investeerders een groter aandeel krijgen in de financieringsmix van bedrijfsleningen. Het stapelen van deze vormen van financiering noemen we cofinanciering. NLInvesteert is gespecialiseerd in cofinanciering. Als regisseur van bedrijfsleningen combineren we verschillende kapitaalsoorten tot de best passende oplossing voor de ontwikkeling van uw bedrijf.

financieringsvormen in aanvraag
Bron: Financieringsmonitor 2018, CBS. 

MKB lening vanaf 250.000 euro


Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is de ruggengraat van de Nederlandse economie. Toegang tot MKB krediet is van essentieel belang voor innovatie en de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven. NLInvesteert is gespecialiseerd in het organiseren van MKB krediet vanaf 250.000 euro. 

Efficiënt en doeltreffend


Het organiseren van een MKB krediet bij de huisbank kan veel tijd in beslag nemen. NLInvesteert onderhoud intensieve relaties met banken, heeft veel ervaring met MKB leningen en beschikt over een eigen achterban van meer dan 10.000 aangesloten investeerders. Dit alles maakt dat we een MKB krediet op een doeltreffende wijze kunnen organiseren.

NLInvesteert als regisseur van uw bedrijfslening

NLInvesteert B.V. heeft zich met een team van 30 professionals gespecialiseerd in het organiseren van bedrijfsleningen en kapitaal voor ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. Als regisseur van bedrijfsleningen combineert NLInvesteert B.V. vanuit een zorgvuldige risicobeoordeling, verschillende kapitaalsoorten tot de best passende financieringsoplossing. U wordt volledig ontzorgd. Zo kan uw bedrijf zich blijven ontwikkelen, een grote groep van financiers levert haar bijdrage en ook onze investeerders staan voor u klaar.

Vraag hier uw bedrijfslening aan!

Ga naar het aanvraagformulier en vul uw gegevens in. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op.

Veelgestelde vragen


Wat is een MKB lening?
Een MKB krediet is een financiering voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. MKB bedrijven bestaan uit maximaal 250 medewerkers en genereren een jaarlijks omzet van maximaal 50 miljoen euro. Bedrijven met meer dan 250 medewerkers en/of 50 miljoen euro omzet vallen onder het grootbedrijf. Een MKB lening kan ingezet worden om de werkkapitaalpositie te verstevigen, een overname te plegen of een bedrijfspand te kopen.

Kom ik in aanmerking voor een MKB lening?
Op basis van uw aanvraag beoordelen wij de kredietwaardigheid van uw onderneming. Wij gaan hierin zeer nauwkeurig te werk, waarbij we onder anderen kijken naar de solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit van uw onderneming. Samen levert dat een overwogen beoordeling van het kredietrisico op en kan besloten worden of u in aanmerking komt voor een MKB krediet.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?
NLInvesteert hanteert een minimum financieringsbedrag van EUR 250.000. Er geldt geen maximum.

Wat is Borgstellingskrediet?
Een Borgstelling MKB-krediet is een zakelijke MKB lening waarbij de Nederlandse overheid voor een deel garant staat. Met een borgstellingskrediet kan er minimaal € 35.000,- en maximaal € 1.500.000,- geleend worden. NLInvesteert begeleidt ondernemers bij het organiseren van een borgstellingskrediet. Lees hier meer informatie over een Borgstellingskrediet.

Hoe kan ik een bedrijfslening aanvragen? 
Een MKB bedrijfslening van NLInvesteert kunt u online aanvragen via ons contactformulier.