Een bedrijfslening als groeifinanciering


Doe je aanvraag.

Ben je ondernemer en heb je financiering nodig voor je bedrijf? Dien direct je aanvraag in.

Bedrijfslening


Een bedrijfslening voor de groei van jouw bedrijf

Als jouw onderneming groeit, kan het zo zijn dat je een bedrijfslening nodig hebt voor de financiering van jouw werkkapitaal. Alternatieven voor de traditionele bankfinanciering, zoals informele investeerders, participaties of een achtergestelde lening, worden steeds belangrijker. In het geval van cofinanciering, worden traditionele en alternatieve financiering gecombineerd in één bedrijfslening voor jouw totale financieringsbehoefte. 

Bedrijfslening aanvragen? Wij staan naast jou als ondernemer!

In deze tijden is een bedrijfslening aanvragen een specialisme. De onderhandelingen met de bank over een zakelijk krediet en het combineren van financieringsvormen vergt expertise en ervaring. De specialisten van NLInvesteert behartigen de belangen van jou als ondernemer en wij ontzorgen jou volledig in het aanvragen van een zakelijke lening. 

Bij het aanvragen van een lening kan je een hoge mate van betrokkenheid verwachten van NLInvesteert. Het is onze taak om kritisch met jou mee te kijken. Zodat jij jouw ondernemersdromen waar kunt maken en tegelijkertijd met ontspanning aan de rente- en aflossingsverplichtingen kan voldoen.

De verschillende financieringsvormen voor jouw bedrijfslening

Hoewel de traditionele banklening en lease nog altijd de populairste financieringsvormen zijn, winnen alternatieve financieringsvormen steeds meer terrein. In onderstaand model (Financieringsmonitor 2021, CBS) zien we dat de achtergestelde lening en het betrekken van informele investeerders een groter aandeel krijgen in de financieringsmix van bedrijfsleningen. Het stapelen van deze vormen van financiering noemen we ook wel cofinanciering. NLInvesteert is gespecialiseerd in cofinanciering. Als regisseur van bedrijfsleningen combineren we verschillende kapitaalsoorten tot de best passende oplossing voor de ontwikkeling van jouw bedrijf.

financieringsvormen in aanvraag
Bron: Financieringsmonitor 2018, CBS. 

MKB lening vanaf 250.000 euro

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is de ruggengraat van de Nederlandse economie. Toegang tot MKB krediet is van essentieel belang voor innovatie en de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven. NLInvesteert is gespecialiseerd in het organiseren van MKB krediet vanaf 250.000 euro. 

Efficiënt en doeltreffend

Het organiseren van een MKB krediet bij de huisbank kan veel tijd in beslag nemen. NLInvesteert onderhoud intensieve relaties met banken, heeft veel ervaring met MKB leningen en beschikt over een eigen achterban van meer dan 10.000 aangesloten investeerders. Dit alles maakt dat we een MKB krediet op een doeltreffende wijze kunnen organiseren.

Rente bedrijfslening

Voor een bedrijfslening of zakelijke lening betaal je rente en aflossing. De rente van een bedrijfslening bedraagt tussen de 5% en 10%. Dit hangt af van de risicoklasse waarin een financiering valt. Wist je dat de bedrijfslening maandelijks afgelost kan worden? Of juist in één keer aan het einde van de looptijd van de bedrijfslening? De bedrijfslening kosten kunnen dus ook uitgesteld worden, indien dit voor jou beter uitkomt.

Bedrijfslening pand

Wanneer je een bedrijfslening voor een pand zoekt dan is ons platform uitermate geschikt voor jou! Via NLInvesteert kan je namelijk vastgoed financieren zonder tussenkomst van een bank, waarmee wij uniek zijn in de Nederlandse markt.

Twee belangrijke voordelen die ons platform biedt ten opzichte van een bank zijn:
  • Snelle goedkeuring: binnen 24 uur nemen wij contact met jou op en weet je of jij in aanmerking komt voor een bedrijfslening.
  • Minder strenge kredietvereisten: banken hanteren vaak strengere regels bij het verstrekken van bedrijfsleningen ten opzichte van alternatieve financierders.


Bedrijfsovername financieren

Wanneer je overweegt om een bedrijf over te nemen dat valt binnen het MKB, dan kunnen wij adviseren over de financiering van een bedrijfsovername. Met onze specialistische kennis zoeken wij naar een scenario dat voor jou het meest gunstig uitpakt. Overweeg je een bedrijf over te nemen maar krijg je de financiering niet rond? Dan kunnen we samen met jou kijken of een achtergestelde lening tot de mogelijkheden behoort.

Voor wie is een bedrijfskapitaal lening geschikt?

Bij NLInvesteert kan je een bedrijfslening aanvragen indien jij aan de volgende voorwaarden voldoet:
  • Jouw organisatie/bedrijf dient gevestigd te zijn in Nederland;
  • Jij heeft een financieringsbehoefte van minimaal 250.000 euro;
  • Jouw onderneming is financieel gezond.
    ​​​​​​​
Om jouw financiële gezondheid te bepalen, zullen we gebruikmaken van onze NLI-score. Dit is een creditscore die de kredietwaardigheid van een onderneming aantoont. Ons scoringsmodel is officieel getoetst en goedgekeurd door het AFM (Autoriteit Financiële Markten), waardoor risico’s voor investeerders zoveel mogelijk beperkt worden.

NLInvesteert als regisseur van jouw bedrijfslening

NLInvesteert B.V. heeft zich met een team van 30 professionals gespecialiseerd in het organiseren van zakelijke bedrijfsleningen en kapitaal voor ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. Als regisseur van bedrijfsleningen combineert NLInvesteert B.V. vanuit een zorgvuldige risicobeoordeling, verschillende kapitaalsoorten tot de best passende financieringsoplossing. Jij wordt volledig ontzorgd, een bedrijfslening afsluiten verloopt hierdoor een stuk eenvoudiger voor jou. Zo kan jouw bedrijf zich blijven ontwikkelen, een grote groep van financiers levert haar bijdrage en ook onze investeerders staan voor jou klaar. 

Vraag hier jouw bedrijfslening aan!

Ga naar het aanvraagformulier en vul jouw gegevens in. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met u op.Veelgestelde vragen


Wat is een MKB lening?
Een MKB krediet is een financiering voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. MKB bedrijven bestaan uit maximaal 250 medewerkers en genereren een jaarlijks omzet van maximaal 50 miljoen euro. Bedrijven met meer dan 250 medewerkers en/of 50 miljoen euro omzet vallen onder het grootbedrijf. Een MKB lening kan ingezet worden om de werkkapitaalpositie te verstevigen, een overname te plegen of een bedrijfspand te kopen.

Kom ik in aanmerking voor een MKB lening?
Op basis van jouw aanvraag beoordelen wij de kredietwaardigheid van jouw onderneming. Wij gaan hierin zeer nauwkeurig te werk, waarbij we onder anderen kijken naar de solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit van jouw onderneming. Samen levert dat een overwogen beoordeling van het kredietrisico op en kan besloten worden of je in aanmerking komt voor een MKB krediet.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?
NLInvesteert hanteert een minimum financieringsbedrag van EUR 250.000. Er geldt geen maximum.

Wat is Borgstellingskrediet?
Een Borgstelling MKB-krediet is een zakelijke MKB lening waarbij de Nederlandse overheid voor een deel garant staat. Met een borgstellingskrediet kan er minimaal € 35.000,- en maximaal € 1.500.000,- geleend worden. NLInvesteert begeleidt ondernemers bij het organiseren van een borgstellingskrediet. Lees hier meer informatie over een Borgstellingskrediet.

Hoe kan ik een bedrijfslening aanvragen? 
Een MKB bedrijfslening van NLInvesteert kan je online aanvragen via ons contactformulier.

Arne van Ophem

Specialist bedrijfsfinancieringen


Door een strategische gesprekspartner voor de ondernemer te zijn probeer ik waardecreatie voor het bedrijf te realiseren. Ik geloof in het op een bewuste manier omgaan met mensen en middelen, om hier op langere termijn een optimaler resultaat uit te halen. In 2015 ben ik voor NLInvesteert gaan werken en sindsdien werk ik samen met ondernemers aan het optimale businessplan voor hun onderneming. Gezien ik al meer dan 20 jaar ervaring heb met financieringen en overnamefinancieringen, weet ik het MKB goed te faciliteren met mijn kennis en kunde.