Roose & Roose B.V.

Aankoop pand en zonnestroominstallatie.


Logo

In het kort

Kredietnemer:

Roose & Roose B.V.

Doel:Aankoop pand en zonnestroom-installatie
Locatie:

Leek

Ondernemer:

Niek en Edwin Roose

Financieringsbehoefte:

EUR 370.000,=, waarvan EUR 125.000,= via investeerders NLInvesteert.

Ticketgrootte:EUR 1.000,=
Risico:3 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Lening
Vergoeding

9% per jaar

Betaling rentePer maand 
Looptijd:60 maanden
Aflossingsschema:Lineair, de aflossingen starten direct

Wat vindt NLInvesteert

Roose & Roose is een jong bedrijf, opgericht en geleid door twee energieke broers. In korte tijd hebben zij het bedrijf ontwikkeld tot een relevante regionale speler op het gebied van duurzame energie. Met een eigen montageteam zijn zij in staat om goed in te spelen op klantvragen en voortdurend kwaliteit te leveren.

De financiële performance is goed. Het bedrijf heeft altijd voor tenminste 3 maanden werk in portefeuille en met een eigen opweklocatie verbreedt zij haar inkomstenpalet.

De voorgenomen aankoop van een (toekomstig) eigen pand past bij de ontwikkeling van het bedrijf. Het beoogde pand wordt nu deels verhuurd en uit de huur kunnen de financieringslasten al opgebracht worden. Na afloop van het huidige huurcontract in 2021 zal Roose & Roose zich vestigen op de nieuwe locatie. Het pand kan nu gunstig worden aangekocht.

Het NLI-risicomodel scoort deze financiering op een "gemiddeld risico". De financieringslasten kunnen goed worden gedragen; door de gestapelde financieringsoplossing (cofinanciering met bank), is de financieringsbehoefte optimaal ingevuld.

De financiering kent een mooie rentevergoeding van 9%, waarbij meer dan de helft van de inleg door investeerders materieel is gedekt op basis van gestelde zekerheden.

 

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.