Prolution B.V.

Specialist in elektronische halffabricaten: een interessante propositie voor investeerders.

In het kort

Kredietnemer:Prolution B.V.
Doel van de lening:versterking werkkapitaal
Locatie:Hoogeveen
Ondernemer:de heer Herald Meijer en de heer Rick de Jong
Financieringsbehoefte:€150.000,-
Aantal tickets:60 van € 2.500,-
Risico:3 op een schaal van 5
Betaling rente:per maand
Vergoeding investeerders:8,0% per jaar
Looptijd:5 jaar

Wat vindt NLInvesteert?

Prolution is een gespecialiseerd bedrijf, dat zich toelegt op het leveren van kwalitatief hoogwaardige series elektronische halffabricaten zoals printplaten, bekabeling en de bijbehorende behuizing. De onderneming werkt als toeleverancier voor diverse internationale producenten van elektronica. Er wordt gewerkt vanuit de eigen vestigingen in Hoogeveen en in Shenzhen in China. Bovendien werkt Prolution samen met een aantal productiepartners in China en in Oost-Europa.

Prolution is voor haar klanten een flexibele, oplossingsgerichte leverancier en partner. Naast de productie wordt ook het management rondom de producten, zoals inkoop, verpakking en logistiek overgenomen. Haar werkzaamheden blijven niet beperkt tot de elektronische onderdelen, zo nodig wordt ook de productie van andere delen van het eindproduct overgenomen. Verder is Prolution een innovatieve partner die ook meewerkt aan productontwikkeling. Voor de klant zoveel mogelijk “One Stop Shopping”.

Door de aard van haar werk met kostbare elektronische componenten, wordt steeds een hoog voorraadniveau aangehouden. Alleen zo kan Prolution adequaat en efficiënt werken. Door de inkoop via de eigen vestiging in China en de samenwerking met de productiepartners, stuurt de onderneming actief de hoogte van de voorraad. Er is eind 2013 bovendien een voorraadbeheerssysteem aangeschaft waarmee de voorraad goed in beeld is.

Eind 2014 is de bestaande financiering al door de bank geherstructureerd. De gevraagde uitbreiding van het aansprakelijk vermogen, geeft de onderneming een versterking van het werkkapitaal om de verdere groei met ruim 15%, te kunnen financieren. Prolution heeft een mooi track record opgebouwd en laat met de resultaten over 2014 en het eerste halfjaar van 2015 een toenemende groei zien.

Een interessante propositie voor investeerders. Een bedrijf met een gezonde rentabiliteit, een bewezen track record in de markt en een forse groeiverwachting.

Omdat dit project reeds succesvol gefinancierd is en u niet meer kunt investeren kunt u geen nieuwe informatie vinden achter de inlog.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.