Levelfour Networks B.V.

Aankoop en aanleg van glasvezelnetwerken op bedrijfsterreinen

In het kort

levelfour logo

Geldnemer:Levelfour Networks B.V. (L4N), Glasvezel Vught B.V., Crossnetworks B.V., ParkNed B.V.
Doel:Aankoop en aanleg van glasvezelnetwerken op bedrijfsterreinen 
Locatie:Oosterbeek 
Ondernemer:De heer Peter Grotenhuis 
Financieringsbehoefte:Totaal EUR 4.000.000,=, waarvan 1.000.000,= via investeerders (EUR 250.000,= aandelenkapitaal, EUR 750.000,= achtergestelde lening) 
Ticketgrootte:EUR 1.000,=
Risico:3 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Lening + aandelen 
Cumpref dividend4% per jaar 
Rente op leningGemiddeld 8% (oplopend van 6% over jaar 1 tot 10% over jaar 10) 
Betaling rente:Per maand 
Looptijd:10 jaar, exit mogelijkheid na 2, 4, 6 en 8 jaar op de lening, terugkoopmogelijkheid aandelen na 5 jaar 
Aflossingschema:Annuïtair, aflossingen starten per 01-01-2018 

Wat vindt NLInvesteert?

Levelfour Networks B.V. is een snelgroeiend bedrijf, dat netwerken van glasvezelkabel op bedrijfsterreinen (FttO, Fiber to the Office) acquireert, aanlegt en exploiteert. De komende jaren wordt een exponentieel toenemende vraag naar bandbreedte verwacht. Door de mogelijkheden van glasvezel vooral op het gebied van uploadsnelheid, kunnen de traditionele infrastructuur en ook 4G- en straks 5G-netwerken, niet tippen aan mogelijkheden die een glasvezelnetwerk biedt. Grote glasvezelbedrijven richten zich op de consumentenmarkt en veelal op individuele basis op grotere organisaties. Voor kleinere bedrijfsterreinen is tot op heden weinig aandacht.

L4N lijkt met de branche-ervaren ondernemer Peter Grotenhuis de aangewezen partij om hier kansen te verzilveren middels een uitgekiend businessplan. Nieuwe projecten worden pas opgestart als men met de exploitatie op het afzonderlijke project al break-even draait. In de basis wordt een nieuwe financieringsvraag pas concreet na de oplevering van het project / netwerk met circa 30% voorintekening.

Al met al een mooie propositie in een nichemarkt, met én een stabiel rendement over een langere periode én kans mee te profiteren van de waardestijging van het bedrijf.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.