ExxFire B.V.

Groeifinanciering

In het kortlogo Exxfire

Kredietnemer:

ExxFire B.V. (via Exxfire Holding B.V.)

Doel:

Groeifinanciering

Locatie:

Noordwijk 

Ondernemer:Dhr. H. Botter
Financieringsbehoefte:

EUR 3.000.000,=, waarvan EUR 500.000,= tot EUR 725.000,= via investeerders NLInvesteert

Ticketgrootte:EUR 5.000,=
Risico:5 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Aandelen
Looptijd:5 jaar (naar verwachting)

Wat vindt NLInvesteert

NLInvesteert ziet ExxFire als een innovatieve speler in de wereldwijde groeimarkt van brandblusoplossingen en heeft vertrouwen dat het ervaren managementteam de beoogde groei zal waarmaken. ExxFire bewijst reeds haar grote toegevoegde waarde voor wereldspelers zoals Siemens, United Techologies, Kidde, Bridgestone, Scania, LVMH.

ExxFire heeft IP-rechten voor de gepatenteerde technologie voor drukloze N2 (en CO2) gasgeneratoren. Met haar gasblussysteem weet Exxfire automatisch branden te detecteren en te onderdrukken in bedrijfskritische ruimtes. Denk hierbij aan industriële schakelkasten, serverruimtes en machinekamers. Na snelle detectie van de allereerste rookdeeltjes wordt de beginnende brand direct met stikstof (N2) geblust zodat er geen verdere schade ontstaat. De drukloze opslag van N2 gas is hierbij een ware game changer.

De wereldmarkt voor diverse brandblusoplossingen heeft een omvang van 9 miljard dollar en groeit ca. 5% per jaar. Het marktsegment voor gasblusoplossingen heeft een omvang van circa 1,6 miljard dollar. ExxFire’s plan is om met haar technologie tenminste 25% van dit marktsegment te veroveren, wat in 2030 gelijk is aan een omzet van circa EUR 750.000.000,=.

Het ExxFire team bestaat uit internationaal ervaren business professionals met een bewezen trackrecord en daarnaast ervaren en succesvolle early stage investeerders.

NLInvesteert vindt dit een interessante propositie voor investeerders om te participeren in ExxFire conform condities van de laatste investeringsronde. Gezien de fase waarin de onderneming zich bevindt, komt ExxFire nog niet in aanmerking voor een reguliere lening en is invulling door middel van aandelenkapitaal passend. We willen er nadrukkelijk op wijzen dat waardeontwikkeling van uw investering dient te komen uit de realisatie van het groeimodel. De aangeleverde prognoses, het  groeimodel en de veronderstelde exit-multiples voorspellen een rendement van tenminste 25% per jaar.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.