Domaplasma B.V.

Groeifinanciering bedrijf dat zelf ontwikkelde plasmatechnologie toepast in luchtzuiveringsinstallaties

In het kortdomaplasma-air-logo

Kredietnemers:Dagcom Innovations B.V. en Domaplasma B.V.
Doel:Financiering groei
Locatie:Haren 
Ondernemers:Bert Sok en Robert de Graaf
Financieringsbehoefte:EUR 350.000,=, waarvan EUR 150.000,= via NLInvesteert
Ticketgrootte:EUR 500,=
Risico:3 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Lening
Vergoeding

10% rente per jaar, plus een eenmalige extra vergoeding van 10% op einddatum   

Betaling rente:Per maand 
Looptijd:6 jaar 
Aflossingschema:Annuitair 

Wat vindt NLInvesteert?

Vanuit een sterke drive naar technologische ontwikkelingen heeft Domaplasma een luchtzuiverings-unit ontwikkeld die geplaatst kan worden in recirculatie afzuigkappen. De resultaten van deze technologie zijn veel beter dan die van de meest gebruikte technologie met koolstoffilters en de technologie kent daarnaast aanzienlijke voordelen op het gebied van duurzaamheid. Domaplasma heeft een voorsprong opgebouwd op het gebied van plasmatechnologie en heeft haar producten en het productieproces als enige aanbieder volledig gecertificeerd. Het product wordt inmiddels toegepast in afzuigkappen van het merk Bora en samen met andere grote merken als Miele, Bosch en Siemens is men vergevorderd met de voorbereidingen om ook aan hen te kunnen leveren. De omvang van de organisatie is bescheiden maar kan door een strategische keuze van leveranciers en partners wel snel opschalen. De vaste lasten worden hierbij tot een minimum beperkt waardoor de onderneming snel kan inspelen op wijzigingen in de afzet/omzet.

NLInvesteert is van mening dat Domaplasma een mooie technologische innovatie heeft weten te realiseren en deze op een goede wijze in de markt heeft weten te zetten. Het management heeft hierbij in de ontwikkeling maar ook in de commerciële presentatie een doorslaggevende rol gespeeld en zal dit ook blijven doen. De mogelijkheden om ook andere toepassingen van dit product uit te werken zijn nadrukkelijk in beeld en geven de onderneming een aanvullend potentieel.

De nu voorliggende financieringsvraag biedt investeerders een kans om deze Nederlandse innovatie verder op de kaart te zetten en daarbij een aantrekkelijk rendement te realiseren. 

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.