Stacon Plaatbewerking B.V.

Financiering nieuwbouw en overbrugging verkoop bestaande pand

In het kort

Kredietnemer:

Stacon Plaatbewerking B.V., Stacon Holding B.V., Stacon Beheer B.V.

Doel:

Financiering nieuwbouw en overbrugging verkoop bestaande pand

Ondernemer:

Rimt Wagenaar (1947) en Robbin Wagenaar (1978)

Financieringsbehoefte:

EUR 3.533.000,=, waarvan EUR 900.000,= via investeerders NLInvesteert 

Cofinancier: Rabobank

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

3 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Achtergestelde Lening

Vergoeding:

10% rente per jaar

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

6 jaar

Aflossingsschema:

De aflossingen bedragen EUR 45.000,= per jaar, het restant ad EUR 630.000,= wordt op einddatum afgelost. 

Wat vindt NLInvesteert?

Stacon is toeleverancier van plaatwerk voor de bouw- en maakindustrie. De onderneming onderscheidt zich van de concurrentie door een hoge mate van maatwerk en een kwalitatief hoogwaardig product. De ondernemers hebben jaar na jaar aangetoond te groeien in zowel omzet als resultaat. Ook het eerste kwartaal van 2020 is goed verlopen en de vooruitzichten op basis van de pijplijn zijn positief.

Om verder te kunnen groeien wil de onderneming een nieuw pand bouwen. Om dit te realiseren is de keus gevallen op een zichtlocatie aan de N377 bij Nieuwleusen. In het te bouwen pand kan efficiënter worden gewerkt en is meer ruimte om meerdere projecten gelijktijdig te produceren.

NLInvesteert ziet de benodigde investering om het pand te bouwen als verantwoord; de financieringslasten kunnen worden opgebracht en de extra werkruimte die wordt gerealiseerd, geeft de onderneming de kans om de komende jaren door te ontwikkelen.

Investeerders via NLInvesteert krijgen de kans om EUR 900.000,= mee te financieren. De rentevergoeding is 10% per jaar. De looptijd is 6 jaar. Er is een mooie set aan zekerheden gesteld. Deze geeft op basis van uitwinwaarde samen met een materiele borgstelling van EUR 100.000,=,  een dekking van ruim 37% van het investeringsbedrag. 

Impact Corona
Op dit moment heeft de onderneming nog helemaal geen last van de Coronacrisis. Binnen de hal kan het personeel voldoende afstand houden en op kantoor is voldoende ruimte voor de werkvoorbereiders/calculator en administratie. Medewerkers daar hebben veelal een eigen kamer.

De vraag is op dit moment ruimschoots hoger dan verwacht. Dit leidt er toe dat er veel over wordt gewerkt om de betreffende opdrachten tijdig af te kunnen ronden. Ook voor de komende periode is de orderportefeuille goed gevuld. De onderneming levert veel aan de bouw. Hier zitten ook opdrachten bij ten behoeve van de woningbouw die ongewijzigd doorgang vinden gezien de “woon-uitdaging” waarmee Nederland wordt geconfronteerd. Daarnaast wordt ook geleverd aan chaletbouwers, deze partijen produceren ook privé sanitair voor campings en mantelzorgwoningen. Beide producten kennen een groeiende vraag die door Corona niet minder wordt maar eerder stijgt.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.