Nostalgico

Financiering uitbreiding wagenpark

In het kort

Kredietnemer:

V.O.F. Nostalgico

Doel:

Financiering uitbreiding wagenpark

Ondernemer:

De heren M.G. Boer en F.M.E. van der Molen

Financieringsbehoefte:

EUR 200.000,= (minimaal EUR 100.000,=) via investeerders NLInvesteert 

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

2 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding

8% rente per jaar. Daarnaast ontvangen investeerders die voor EUR 3.000,= of meer meedoen het "Teuten en toeren plus pakket" t.w.v. EUR 300,= cadeau.

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

60 maanden

Aflossingsschema:

De aflossingen starten na 12 maanden


Wat vindt NLInvesteert?

Nostalgico is een kleinschalig verhuurbedrijf van exclusieve auto's, dat zich richt op de nichemarkt van trouwauto’s. De onderneming maakte de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling door, met groei in zowel omzet als winstgevendheid. Het bedrijf is gestart vanuit de passie van de ondernemers voor klassiekers en sportwagens, naast bestaande loondienstverbanden. Ze zijn nu toe aan een volgende stap om het bedrijf verder uit te bouwen, waarbij het de bedoeling is dat één van de ondernemers zich in de toekomst volledig op het bedrijf gaat richten.

Ook in deze Corona-tijd vindt NLInvesteert dit een verantwoorde propositie, ondanks dat de onderneming wordt geraakt door de Corinacrisis. De ondernemers willen hun beoogde groeistap doorzetten en hun wagenpark uitbreiden, anticiperend op betere tijden na deze crisis. De financieringslasten die hierbij horen, kunnen volledig worden opgebracht vanuit de aanvullende inkomens uit loondienst van de beide ondernemers.

Verder wordt er een eerste pandrecht gevestigd op het volledige (huidig en nieuw) wagenpark en de debiteuren. Deze zekerheden leiden tot een volledige dekking ten gunste van de investeerders. Ook wordt een positieve/negatieve hypotheekverklaring afgegeven door de ondernemers. Er zit ruim EUR 100.000,= overwaarde op de woning.

Impact Corona
Door de uitbraak van het Coronavirus worden op dit moment veel boekingen geannuleerd. De meeste klanten spreken af om de auto van hun keuze op een later moment te gebruiken. De ondernemers verwachten dat daarmee het aantal verhuurdagen sterk zal toenemen zodra de situatie in Nederland weer normaliseert.

Belangrijkste mitigant voor bovengenoemde impact door Corona, is dat beide ondernemers naast de activiteiten voor de onderneming ook nog in loondienst zijn. Hiermee wordt een extra inkomen gegenereerd dat toereikend is om in ieder geval de rentelasten van de nu te verstrekken financiering te kunnen dragen. De betrekkingen van de ondernemers in loondienst worden naar verwachting niet geraakt door de Coronacrisis.

NB:
Het platform van NLInvesteert wordt bij bedrijfsfinancieringen in de regel ingezet in cofinanciering met een andere professionele partij. In deze casus is dit niet het geval. Dit is een uitzondering op de regel. Deze casus is (deels) te financieren door een professionele cofinancier, maar als gevolg van de Corona-crisis zijn de doorlooptijden bij deze partijen voor deze casus momenteel te lang.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.