Givano B.V.

Herfinanciering en verduurzaming woonboulevard. Volledige dekking; loan-to-Value 54%.

1. In het kort

Kredietnemers:

Givano B.V. en Onroerend Goed Maatschappij Van Gils II B.V.

Doel:

Herfinanciering en verduurzaming woonboulevard te Oldenzaal.

Ondernemer:

Martin van Gils en Gerie van Gils

Financieringsbehoefte:

EUR 7.700.000,=, waarvan EUR 2.200.000,= via het platform van NLInvesteert

Cofinanciers:

Volksbank (Duitsland), NLI Bedrijfsleningenfonds II en NLI Vastgoedfinancieringen Fonds I

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

3

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding:

8,50% per jaar

Kosten administratie & informatie:

0,1% per maand, inclusief BTW, over het gemiddeld uitstaand saldo

Betaling rente:

Per maand

Looptijd:

36 maanden

Aflossingsschema:

De lening wordt in zijn geheel afgelost aan het einde van de looptijd, na 24 maanden boetevrij aflossen

Zekerheden:

Tweede hypotheek op bedrijfspand en tweede pandrecht huurvorderingen

Wat vindt NLInvesteert?

Givano B.V. is eigenaar van Woonboulevard Oldenzaal, één van de grootste woonboulevards van Nederland. De woonboulevard is een begrip in Twente en omstreken.Je kunt er shoppen voor meubels, tapijt en gordijnen, vloeren, verlichting, decoraties, accessoires, keukens en slapen. In woonboulevard Oldenzaal zijn bijna alle landelijke bekende en beste meubelformules aanwezig met exclusiviteit voor de regio, waardoor deze niet in Hengelo, Enschede of Almelo te vinden zijn. Bovendien is er gelegenheid om te eten en te drinken in de het gezellige Brug Restaurant en het Subwayrestaurant (beiden geëxploiteerd door derden). De boulevard heeft een uitstekende locatie langs de snelweg A1 in de buurt van Enschede en de Duitse grens, met 350 gratis parkeerplaatsen. De woonboulevard heeft een regiofunctie in Twente en trekt ook Duitse bezoekers (+/- 15%). Zie ook de website van de boulevard voor meer informatie.

Givano B.V. kent al jarenlang een robuuste winstgevendheid en is op zoek naar een aanvullende financiering om een bestaande lening af te lossen en om te investeren in de verduurzaming van het vastgoed. De beoogde financiering van EUR 7.700.000,=, wordt verstrekt door Volksbank (Duitsland) en het investeerdersnetwerk van NLInvesteert.

Aan investeerders van NLInvesteert wordt de mogelijkheid geboden om een financiering van EUR 2.200.000,= te verstrekken via het platform van NLInvesteert. Daarnaast wordt EUR 500.000,= gefinancierd vanuit het NLI Bedrijfsleningenfonds II en het NLI Vastgoedfinancieringen Fonds I. De looptijd van de lening bedraagt 36 maanden, de rentevergoeding 8,50% per jaar. De lening wordt aan het einde van de looptijd afgelost en mag na 24 maanden vergoedingsvrij afgelost worden. Ten behoeve van de investeerders wordt een tweede hypotheek gevestigd op het bedrijfspand en een tweede pandrecht huurvorderingen. De berekende uitwinwaarde van de zekerheden ten behoeve van de investeerders van NLInvesteert bedraagt 119% (volledige dekking lening o.b.v. uitwinwaarde zekerheden).

Investeren kan vanaf maandag 26 juni 2023 om 10.00 uur, mits u volledig bent geregistreerd bij NLInvesteert.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.  

Let op! Investeringen op ons platform vallen niet onder het depositogarantiestelsel.