Boeren Schilders B.V.

Financiering aankoop grond en bouw bedrijfspand. Eerste hypotheek.

In het kort

Kredietnemer:

Boeren Schilders B.V., J.J.M. Boeren Holding B.V.

Doel:

Aankoop grond en bouw bedrijfspand

Ondernemer:

Dhr. J.J.M. Boeren

Financieringsbehoefte:

EUR 425.000,=, waarvan EUR 285.000,= via investeerders NLInvesteert 

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

3 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding

7,5% rente per jaar

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

12 maanden

Aflossingsschema:

Op de lening wordt EUR 50.000,= afgelost na verkoop van het bestaande bedrijfspand, het restant van EUR 235.000,= zal ineens worden afgelost op einddatum.

Wat vindt NLInvesteert?

Boeren Schilders is een ambachtelijk schildersbedrijf; een groeiende onderneming met een hoge mate van kwaliteit en service. Momenteel vindt de bedrijfsuitoefening plaats vanuit een klein bedrijfspand in een bedrijvencomplex te Oud-Gastel. Deze huisvesting wordt te klein vanwege de groei van de onderneming. Daarom is het huidige pand te koop gezet. Ter vervanging hiervan heeft Boeren Schilders de mogelijkheid om tegen een gunstige prijs een perceel grond aan te kopen waarop nieuwbouw zal plaatsvinden. De optie op de grond verloopt 31.12.2020.

Om het pand aan te kopen is er een financieringsbehoefte. Aan investeerders via NLInvesteert, wordt de mogelijkheid geboden een lening te verstrekken van EUR 285.000,= met een looptijd van maximaal 12 maanden. Deze wordt achteraf afgelost; deels uit verkoop van het oude bedrijfspand en het restant uit herfinanciering. De rentevergoeding bedraagt 7,5%.

Het doel is om bancair te herfinancieren op basis van de werkelijke cijfers 2020. Met investeerders wordt afgesproken dat er minimaal een rentevergoeding van 12 maanden geldt indien de lening binnen het jaar wordt afgelost.

Er geldt een mooie set van zekerheden met een volledige dekking op basis van marktwaarde. Er geldt een eerste hypotheek op het nieuw te bouwen bedrijfspand en een tweede hypotheek op het huidige pand.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.