NLInvesteert helpt bedrijven door coronacrisis

Persbericht NLInvesteert - juni 2020

Financieringsregisseur groeit; investeerders zeggen volgende 10 miljoen toe.


Ondernemers met problemen door de coronacrisis, kunnen nu ook bij financieringsregisseur NLInvesteert terecht voor een zogenaamde BMKB-C lening. Het bedrijf is door de rijksoverheid goedgekeurd om overbruggingsleningen te verstrekken aan deze speciale doelgroep.


De overheid staat daarbij borg voor 75% van de financiering. Financiers mogen deze leningen op basis van de Borgstellingsregeling Midden en Kleinbedrijf-Corona (BMKB-C) niet zomaar verstrekken. Daarvoor is een accreditatie van de overheid nodig. De Coöperatie NLInvesteert U.A. heeft die toelating ontvangen.


Apart fonds

Met een team van ruim 40 professionals voorziet NLInvesteert bedrijven van financiering via banken, non-bancaire financieringspartners en private investeerders.


Deze laatste groep doet mee middels het investeerdersplatform en via de onafhankelijke Coöperatie NLInvesteert U.A. Deze coöperatie is fondsbeheerder van een aantal fondsen waar grotere investeerders in deelnemen. De fondsgelden worden in de vorm van leningen verstrekt aan Nederlandse ondernemers.


Er staat ruim 10 miljoen uit, en in de eerste helft van 2020 is daar nog eens 10 miljoen bijgekomen aan toezeggingen van bestaande en nieuwe investeerders. Een deel van dat geld gaat naar een apart fonds dat de BKMB-C-leningen verstrekt.


Verantwoorde belegging

“Met de accreditatie van de overheid behoren we tot de kopgroep van niet-bancaire financiers die in deze crisistijd het borgstellingskrediet mogen aanbieden”, zegt directeur Dirkjan Takke van NLInvesteert. “Het BMKB-C krediet geeft ondernemers lucht om de coronacrisis door te komen. Investeerders zien ons fonds als een verantwoorde beleggingsmogelijkheid. Een extra motivatie is dat ze ondernemers juist ook in deze moeilijke tijd kunnen helpen.”

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl

NLInvesteert

De Coöperatie NLInvesteert U.A. biedt als fondsbeheerder, investeerders via de zogenaamde “NLI-fondsen” de kans om mee te doen in de financiering van ondernemers die door NLInvesteert B.V. zijn geselecteerd.


NLInvesteert B.V. heeft zich met een team van ruim 40 professionals gespecialiseerd in het organiseren van financiering en kapitaal voor Nederlandse ondernemers.