Jos Blom versterkt groeiend NLInvesteert Noord Nederland

PERSBERICHT, 22 november 2022

Op 15 november is Jos Blom het team van NLInvesteert Noord Nederland komen versterken. Gerrit van Yperen en Paul Rodenburg verwelkomen hem als derde regiodirecteur. Dankzij de uitbreiding kunnen ze inspelen op de groeiende vraag naar financiering op maat voor MKB-bedrijven in Groningen, Friesland en Drenthe. 


NLInvesteert helpt MKB-bedrijven bij hun zakelijke (groei)financiering, waardoor ondernemers hun dromen kunnen waarmaken. Als regisseur combineren zij vaak meerdere kapitaalsoorten tot de best passende oplossing. Een van de bronnen is het eigen platform met private investeerders.
NLInvesteert heeft haar roots in het noorden van het land. Het begon in 2014 vanuit Assen en is uitgegroeid tot een landelijke organisatie met ongeveer 60 collega’s. In totaal heeft NLInvesteert voor circa 650 miljoen euro aan financiering bemiddeld. Bijna de helft hiervan kwam via private investeerders.

Financiering voor alle branches

In 2015 werd Gerrit van Yperen verantwoordelijk voor NLInvesteert Noord Nederland. In 2017 voegde Paul Rodenburg zich bij hem. Ze helpen ondernemers uit alle branches met financieringen: onder meer voor groei, werkkapitaal, overnames en vastgoedaankopen. Hun werkgebied is Groningen, Friesland en Drenthe.

Net als Gerrit en Paul heeft Jos Blom een bancaire achtergrond: hij werkte van 2003 tot 2016 bij ABN AMRO Bank. Sindsdien is hij actief als ondernemer. Zo was hij eigenaar van een ijsjesfabriek, van winkels en ontwikkelt hij vastgoed. “Ik weet dus goed hoe ondernemers denken, wat ze belangrijk vinden. De dienstverlening en werkwijze van NLInvesteert sluit daar heel goed op aan.”

Dicht bij de ondernemer


“We zijn erg blij met de komst van Jos”, zegt Gerrit. “We kunnen nu meer ondernemers helpen. Er is veel vraag naar financiering die helemaal aansluit op hun individuele wensen. Ondernemers weten ons steeds beter te vinden. We hebben een groot netwerk van actieve ondernemers en investeerders opgebouwd, Jos voegt daar zijn netwerk aan toe.”

“Het is best een groot verzorgingsgebied dat we bedienen”, aldus Paul. “Het mooie is dat
Gerrit in Drenthe woont, Jos in Friesland en ikzelf in Groningen. We zitten dicht bij de ondernemers, kennen de regio en weten wat daar speelt. We zijn zelf ondernemers, voor ondernemers.”  

Nieuw kantoor


Met de uitbreiding komt er ook een nieuw regiokantoor in Groningen. Gerrit: “We openen dat kantoor op korte termijn. Daarmee komt er ook ruimte voor verdere groei in de komende jaren. Ook wat betreft de personele bezetting.”

Contact


Meer informatie over NLInvesteert Noord Nederland? Lees dan hier verder:
Of laat je gegevens hieronder achter, dan bellen wij jou terug.

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl