Investeerders smelten voor IJsbeeldenfestival


ZWOLLE, 7 september - Een veertigtal investeerders bracht donderdag 6 september in een paar uur de 100.000 euro bij elkaar die organisator Eric Broekaart nog nodig had voor de editie 2018 van zijn IJsbeeldenfestival.


Broekaart is opgetogen nu zijn financiering rond is. NLInvesteert is een financieringsregisseur die ook een investeerdersnetwerk achter zich heeft. Toen de inschrijving op deze investeringsmogelijkheid opende, was het afwachten hoe de reactie zou zijn. Broekaart: 'Het was een spannende dag. Ik ben verheugd dat het zo snel gegaan is'.


Tent ingestort

De organisator heeft een zwaar jaar achter de rug. Het IJsbeeldenfestival ging vorig jaar op het laatste moment niet door omdat de tent die als onderkomen diende, instortte na dagenlange sneeuwval. Een constructiefout is de meest waarschijnlijke oorzaak. 'Ik zag het gebeuren en ik wist meteen: hier gaan tonnen aan investeringen verloren', aldus Broekaart. Inmiddels heeft hij met alle schuldeisers een akkoord bereikt en de tentenbouwer is aansprakelijk gesteld.


'Ik was bijna failliet, maar ik heb er toch de schouders onder gezet', zegt Broekaart over de afgelopen tijd. 'Een faillissement wilde ik niet accepteren, ik wilde het festival graag opnieuw mogelijk maken. En dat is gelukt.'


Publiekstrekker

'Ik had het IJsbeeldenfestival in het verleden al eens bezocht', vertelt Alex Klein. Hij is samen met René Bosgoed regiodirecteur voor NLInvesteert in de regio Zwolle. 'Eric was al heel ver met de financiering voordat wij in beeld kwamen. Meestal zitten we eerder aan tafel. Maar het is een gaaf evenement in de regio Zwolle met een landelijke uitstraling. We hebben veel respect voor het doorzettingsvermogen van Eric Broekaart.  Ik vind het mooi dat we er een bijdrage aan hebben kunnen leveren'.


Organisator Broekaart is blij met de medewerking van NLInvesteert om het laatste deel van zijn begroting rond te maken. 'Het is een professionele, landelijke organisatie met een uitgebreid netwerk van investeerders en ondernemers. Dat Alex Klein en René Bosgoed een bancaire achtergrond hebben, gaf me vertrouwen. Ze hebben dit project snel opgepakt en ik ben heel enthousiast over de afloop'.


Dak sneeuwvrij

Er komt nu een drukke periode aan voor Broekaart. 'Op 12 november begint de opbouw van de tent waarin het festival gehouden wordt. De tent die we nu gebruiken wordt ook toegepast in Zuid-Duitsland, waar vaker sneeuw valt. Hij heeft een plat dak, wat we makkelijker sneeuwvrij kunnen houden. Na de opbouw moet de tent gekoeld worden tot 10 graden onder nul. Dan arriveert het ijs, en vervolgens komen van over de hele wereld 'carvers' (ijsbeeldhouwers) de beelden maken. Op 15 december gaan we open, tot 3 maart.'  


Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl