Ondernemers, investeerders en financiers komen samen bij NLInvesteert.

Doe je aanvraag.

Ben je ondernemer en heb je financiering nodig voor je bedrijf? Dien direct je aanvraag in.

Bedrijfsovername financieren

Ondernemers, investeerders en financiers komen samen bij NLInvesteert.

Een bedrijf overnemen is een intensief proces. Indien je als ondernemer een bedrijf wilt overnemen is het raadzaam om specialisten in te schakelen. Zo kan jij je blijven concentreren op jouw specialisme; ondernemen. Voor de overname van een bedrijf is er naast eigen kapitaalinbreng doorgaans behoefte aan een externe financiering, een zogenoemde overnamefinanciering.

NLInvesteert, specialist in MKB kredieten, heeft vele ondernemers bijgestaan bij de overname van een bedrijf. Vanuit een gedegen plan is een bedrijfsovername financieren goed mogelijk, waarbij middels Cofinanciering verschillende kapitaalsoorten gecombineerd worden. Denk hierbij aan banken en particuliere investeerders op ons platform.

Bedrijfsovername financieren? Wij ontzorgen jou volledig!

Een bedrijfsovername financieren kan je aan ons uitbesteden. Wij zorgen ervoor dat we de financiering tegen de beste voorwaarden organiseren. Als financieel regisseur combineren we verschillende kapitaalsoorten tot een optimale financieringsmix waarmee jouw bedrijfsovername met succes gerealiseerd kan worden. 

Een overnamefinanciering is een specialisme. De onderhandeling met de bank, de mogelijkheid van een earn out regeling en het combineren van alternatieve financieringsvormen vereist expertise, ervaring en een groot netwerk. In het financieringsproces begeleiden we jou van A tot Z en wordt je volledig ontzorgd. Ook na de totstandkoming van de financiering staan we jou als ondernemer bij met raad en daad.

Wil jeweten wat voor jou de mogelijkheden zijn met betrekking tot een bedrijfsovername financieren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl

Verschillende kapitaalsoorten

Wij zijn gespecialiseerd in het stapelen van financieringsvormen en het aantrekken van vreemd vermogen. Hierbij kan gedacht worden aan een bancaire financiering aangevuld met een achtergestelde lening. NLInvesteert beschikt over een online platform met private investeerders. Ook de verkopende partij kan - door middel van een achtergestelde lening - een gedeelte van de financieringsbehoefte invullen. Een bedrijfsovername financieren is in dit soort situaties altijd maatwerk. Samen met jou kijken we naar de beste zakelijke lening en voorwaarden.

Achtergestelde lening

Een achtergestelde lening is in geval van een openstaande financieringsbehoefte een uitkomst voor zowel de koper als de verkoper wanneer het gaat om een bedrijfsovername. Wanneer een koper niet over voldoende financiële middelen beschikt, is het mogelijk om een deel van de verkoopprijs in het bedrijf te laten zitten. Dat betekent dat na de overnamefinanciering, nog steeds een schuld uitstaat bij de verkoper. Middels een achtergestelde lening, waarover rente betaald wordt, wordt de verkoper terugbetaald. Hierdoor kan in veel gevallen een koopovereenkomst worden gesloten, ook als de koper de financieringsbehoefte niet volledig zelf in kan vullen. 


Lokaal netwerk met landelijke slagkracht

NLInvesteert bestaat uit een landelijk netwerk met financieel specialisten die regionaal opereren. Op die manier combineren we de kennis van de lokale markt met een landelijk netwerk van financieringspartners. Ook na de totstandkoming van een bedrijfsovername financiering, blijft onze financieel specialist naast jou als ondernemer staan. Wij achten het van groot belang dat jij de financieringslasten met ontspanning kunt voldoen. Op die manier krijgt jouw plan de kans die het verdient.

Waarom NLInvesteert inschakelen?

Er is een drietal redenen om NLInvesteert in te schakelen bij uw overnamefinanciering:
 
  1. NLInvesteert is een betrokken, ervaren en onafhankelijk financieel specialist;
  2. Wij beschikken over een groot netwerk financieringspartners. Denk hierbij aan banken, particuliere investeerders, overheden, kredietunies en ontwikkelingsmaatschappijen;
  3. U wordt volledig ontzorgd.

Matrixian: bedrijfsovername financieren


Per 1 januari 2021 is Drimble.nl overgenomen door Matrixian Group. Om deze overname te realiseren, ontstond een financieringsbehoefte van 1,2 miljoen euro. NLInvesteert heeft Matrixian Group begeleid bij het organiseren van de zakelijke lening, onder andere door de inzet van het eigen platform met particuliere investeerders. 

Luke Liplijn, Founder en CEO van Matrixian Group: “NLInvesteert heeft ons ontzorgd en het hele traject kundig begeleid. En tegelijkertijd hebben ze een groot netwerk van investeerders achter zich die hebben geholpen de investering mogelijk te maken. Daar zijn we enorm blij mee.”

In onderstaande video is te zien hoe NLInvesteert Matrixian Group heeft geholpen met de bedrijfsovername financieren.Vraag nu jouw overnamefinanciering aan!


Benieuwd hoe wij joukunnen helpen bij het realiseren van jouw bedrijfsovername? Laat dan via onderstaande knop jouw contactgegevens achter. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op, geheel vrijblijvend.

Arne van Ophem

Specialist bedrijfsfinancieringen


Door een strategische gesprekspartner voor de ondernemer te zijn probeer ik waardecreatie voor het bedrijf te realiseren. Ik geloof in het op een bewuste manier omgaan met mensen en middelen, om hier op langere termijn een optimaler resultaat uit te halen. In 2015 ben ik voor NLInvesteert gaan werken en sindsdien werk ik samen met ondernemers aan het optimale businessplan voor hun onderneming. Gezien ik al meer dan 20 jaar ervaring heb met financieringen en overnamefinancieringen, weet ik het MKB goed te faciliteren met mijn kennis en kunde.