NOVI Hogeschool

Financiering werkkapitaal i.v.m. groei, investeringen en nieuwe bevoorschotting.

In het kortLogo klein

Kredietnemers:

NOVI Hogeschool Holding B.V., Hogeschool Novi B.V., NOVI Docenten B.V. en NOVI Educational Services B.V. (voorheen NOVI opleidingen B.V.)

Doel:Financiering werkkapitaal / projectfinanciering 
Locatie:Utrecht
Ondernemers:Kees Louwman, Ron Weil, Jan de Bruijn en George Vlug 
Financieringsbehoefte:

EUR 690.000,= à EUR 790.000,=, waarvan EUR 400.000,= (doelbedrag) à 500.000,= (streefbedrag) via investeerders NLInvesteert. 

Ticketgrootte:EUR 500,=
Risico:4 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Lening
Vergoeding

9% rente per jaar  

Betaling rente:Per maand 
Looptijd:3 jaar 
Aflossingsschema:Annuïtair, de aflossingen starten per 01-07-2019 
Financieringspartner:Factormaatschappij

Wat vindt NLInvesteert?

NOVI Hogeschool is een gerenommeerde hbo-opleider van ICT-professionals. De onderneming heeft een sterke reputatie in de markt en wordt als zodanig erkend. Zo is de hogeschool door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie, wederom uitgeroepen tot beste deeltijdopleider van Nederland in de IT en voor drie opleidingen IT, Bedrijfskunde en Verkeer & Logistiek beloond met het predicaat "Topopleiding".

Nieuw management heeft in 2016 de bakens verzet waardoor de exploitatie na een moeilijke periode weer rendabel is. Operationeel realiseert men in het boekjaar 2017-2018 een positieve EBITDA. Het management wil de ingezette lijn nu doorzetten en verder bouwen aan de ontwikkeling van de opleidingsmogelijkheden. Hiervoor wordt in het lopende en in de komende jaren stevig geïnvesteerd in ontwikkelingen ('blended learning') en opleidingen. De markt groeit hard door de zeer forse en toenemende vraag naar (reeds werkende) ICT’ers. Ook dit jaar blijkt dat het aantal studenten harder groeit dan aanvankelijk was ingeschat. Richting de toekomst schatten wij de afgegeven prognoses in als realistisch.

In combinatie met de gedeeltelijke hypothecaire dekking (circa 25% van de inleg), vindt NLInvesteert deze propositie een mooie investeringskans voor investeerders.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.