Centre4Moods B.V.

Financiering baanbrekende vergaderlocatie

In het kort

Geldnemer:Centre4Moods B.V.
Doel:Realisatie eerste 3D geprinte gebouw van Europa (vergaderlocatie) met Zero Footprint 
Locatie:Teuge 
Ondernemer: Arvid Prigge en Marjo Prigge-van der Linden
Financieringsbehoefte:EUR 375.000,= 

Ticketgrootte:

NLInvesteert: EUR 1.000,=

Kapitaal Op Maat: EUR 100,= (link)

Risico:3 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Lening 
Rente op lening6,5% 
Betaling rente:Maandelijks 
Looptijd:8 jaar 
Aflossingschema:Annuïtair 

Wat vindt NLInvesteert?

"De Slaapfabriek" heeft als missie "droom niet je leven, maar leef je droom" en maakt deze missie vanaf de aankomst van haar allereerste gasten in 2009 meer dan waar! Dit awardwinnende belevingshotel doet goede zaken. Nu de exploitatie stabiel positief is, zijn de ondernemers toe aan een volgende stap. Arvid Prigge en Marjo Prigge-van der Linden willen de bezettingsgraad verbeteren door een vergaderruimte toe te voegen aan de huidige faciliteiten. De beoogde vergaderruimte is niet zomaar een uitbreiding.... In 2017 wordt namelijk het HET EERSTE 3D GEPRINTE GEBOUW VAN EUROPA MET ZERO FOOTPRINT gerealiseerd! Tijdens de ‘Dutch Construction Hackathon’ van het Startup Fest (met o.a. Neelie Kroes, Maxime Verhagen en Jaqueline Cramer) is het uitdagende plan, dat volledig past bij de missie van de ondernemers, verder uitgewerkt. 

Investeerders krijgen de kans een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van dit gebouw! Zij ontvangen naast het mooie rendement op de lening, een stevige set aan zekerheden. Zo wordt er t.b.v. de investeerders een eerste hypotheek gevestigd op de nieuw te bouwen vergaderruimte en worden de bedrijfsinventaris, debiteuren en voorraden verpand. Op basis van voorzichtige normen samen goed voor een dekkingswaarde van bijna 40% van het doelbedrag. Bovendien wordt er door de ondernemers een borgstelling afgegeven.

NLInvesteert blijft de ondernemers ook na financiering volgen. Hierbij is er met name aandacht voor de realisatie van de beoogde vergaderruimte, de bezettingsgraad van De Slaapfabriek en Centre4Moods en de verdere ontwikkeling van het bijbehorende Moods-concept.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.