Chill B.V.

Financiering afbouw en inrichting restaurant

In het kort

Kredietnemers:

Chill B.V., Raak! Multistores Holding B.V.

Doel:

Financiering afbouw en inrichting nieuw restaurant

Ondernemer:

D. Beukers

Financieringsbehoefte:

EUR 550.000,=, waarvan EUR 250.000,= via investeerders NLInvesteert 

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

2 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding

7,75% rente per jaar. Daarnaast ontvangen investeerders die EUR 5.000,= of meer investeren een dinnerbon t.w.v. EUR 35,=.

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

48 maanden

Aflossingsschema:

De lening wordt vanaf 1-1-2022 afgelost in 42 maanden.

Wat vindt NLInvesteert?

Chill wordt de nieuwste trendy horecazaak met terras aan het Pompplein in de bekende badplaats Egmond aan Zee. Dit restaurant is daarmee mooi gelegen, bij de meest gebruikte strandopgang vanuit het dorp. Chill is een nieuwe activiteit van de ervaren ondernemer Beukers, die reeds drie goedlopende winkels bezit.

De bestaande bedrijven kennen een goede vermogenspositie en voor deze investering wordt opnieuw eigen vermogen ingebracht. De vermogenspositie wordt hiermee versterkt. De prognoses zijn mede gebaseerd op de exploitatie die op deze locatie eerder werd gerealiseerd. Daarnaast is de prognose getoetst aan beschikbare informatie van andere horecagelegenheden in de buurt en aan de benchmark die via branche-specialisten beschikbaar is.

De reeds bestaande winkels realiseren een kasstroom die voldoende is om de verplichtingen uit hoofde van de nu te verstrekken financiering te voldoen indien de horeca-activiteit onverhoopt tegenvallende resultaten laat zien.

Van de totaal benodigde financiering, brengt de ondernemer zelf 300.000,= in. Aan investeerders via NLInvesteert, wordt de mogelijkheid geboden aanvullend een lening van EUR 250.000,= te verstrekken tegen een rente van 7,75%. Looptijd: 4 jaar. Investeerders die minimaal EUR 5.000,= investeren ontvangen een dinnerbon ter waarde van EUR 35,=.

Ten behoeve van de investeerders worden huurdersinvestering, inventaris, voorraden en debiteuren verpand met een geschatte uitwinwaarde die vrijwel gelijk is aan het te financieren bedrag. Bovendien geeft de ondernemer een materiele borgstelling af van EUR 75.000,=.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.