The Unbound Amsterdam

Overbruggingsfinanciering. Eerste hypotheek.

1. Investeringskans in het kort  

Kredietnemers:

Basecamp Amsterdam B.V., FreeLodge B.V., UnboundxFreelodge B.V. 

Doel:

Overbruggingsfinanciering. Middels overname van de aandelen van FreeLodge B.V. en UnboundxFreelodge B.V. waarin zich het vastgoed Unbound Boutique Hotel en de FreeLodge Village bevinden.

Ondernemer:

G.J. Hoffer (1975)

Financieringsbehoefte:

EUR 11.500.000,=, waarvan EUR 2.500.000,= via het platform van NLInvesteert. Het restant ad EUR 9.000.000,= wordt gefinancierd uit inmiddels 30 voorverkochte woningen en informals. Overdracht vindt eind december 2023 plaats.

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

3 op een schaal van 5

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding:

12% rente per jaar

Kosten administratie & informatie:

0,1% per maand, inclusief BTW, over het gemiddeld uitstaand saldo

Betaling rente:

Per maand

Looptijd:

12 maanden

Aflossingsschema:

Aflossing vindt vanaf 01-04-2024 boetevrij plaats uit de verkoopopbrengsten uit verkochte woningen. De volledige opbrengst dient hiervoor te worden aangewend. De verkoopopbrengsten van de woningen die worden verkocht tussen 5-12-2023 en 15-12-2023 worden bij de overdracht eind december 2023 (startdatum) direct aangewend als vergoedingsvrije aflossing. 

Zekerheden:

Eerste hypotheek op resort The Unbound/FreeLodge village (100% dekking), eerste pandrecht op de verkoopopbrengsten van de woningen en op de aandelen van FreeLodge B.V. en UnboundxFreelodge B.V. Mede-hoofdelijke aansprakelijkheid van Basecamp eco-resorts B.V.

Wat vindt NLInvesteert?

Basecamp eco-resorts heeft als doel de ontwikkeling van regeneratieve vakantieparken en remote work-hubs op unieke locaties wereldwijd. Basecamp ontwikkelt haar netwerk van eco-resorts omdat ze sterk gelooft in haar collectieve missie om te laten zien dat (eco)toerisme zowel klimaat positief kan zijn als winstgevend. Kijk hier en hier voor meer informatie. 

In Nederland wordt het vakantiepark The Unbound (gelegen in Amsterdam) overgenomen. The Unbound Boutique Hotel is een 4-sterrenaccomodatie met ruim opgezette cabins en suites, een gemeenschappelijke tuin en een modern restaurant. Bekijk de website hier. Daarnaast biedt het hotel een winkel, een bar, sauna en een spa. Op ongeveer 1 kilometer wandelen van The Unbound ligt FreeLodge Village. Dit betreft een perceel grond waarop zeven vakantielodges zijn gerealiseerd.

Investeerders krijgen de mogelijkheid om via het platform een hypothecair gedekte lening van EUR 2.500.000,= te verstrekken. De looptijd bedraagt 12 maanden. De rentevergoeding is 12% per jaar. Aflossing vindt vanaf 01-04-2024 boetevrij plaats uit de verkoopopbrengsten uit verkochte woningen. De volledige opbrengst dient hiervoor te worden aangewend. De verkoopopbrengsten van de woningen die worden verkocht tussen 5-12-2023 en 15-12-2023 worden bij de overdracht eind december 2023 (startdatum) direct aangewend als vergoedingsvrije aflossing. 

De berekende uitwinwaarde van de zekerheden bedraagt EUR 4.423.000,=. Naast een eerste hypotheek en eerste pandrecht op de verkoopopbrengsten van de woningen en op de aandelen van Freelodge B.V. en Unbound Freelodge B.V., geldt ook een hoofdelijke aansprakelijkheid van Basecamp eco-resorts B.V.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.  

Let op! Investeringen op ons platform vallen niet onder het depositogarantiestelsel.