Nieuw pand voor administratiekantoor Kuipers


'Mijn ouders hebben me nooit gepusht, het was mijn eigen keus' 

GRONINGEN - Al een kwart eeuw is Administratiekantoor Kuipers gevestigd op het vertrouwde adres aan de Helper Brink 4 in Groningen. Directeur Marco Kuipers heeft besloten een nieuw pand te bouwen aan de Olgerweg, langs de A7. De verhuizing is als alles goed gaat in april volgend jaar.

Voor de financiering van de nieuwbouw deed Kuipers een beroep op financieringsmakelaar NLInvesteert. Hij schakelde regiodirecteur Noord-Nederland van NLInvesteert Gerrit van Yperen in. 'In de onderhandelingen met de bank is Gerrit van grote meerwaarde geweest', zegt Kuipers. 'Daarbij geldt toch: schoenmaker, hou je bij je leest. Mensen denken vaak dat ze zelf wel een huis aan kunnen kopen, zelf wel hun belastingaangifte kunnen doen. Je denkt al snel het beter te weten, maar financieren is zeker in de huidige tijd een specialisme geworden dat veel tijd kan vergen. Ik was erg blij dat NLInvesteert dit voor mij kon doen'.


Grote stap
De nieuwbouw van het kantoorpand is een flinke investering, waar tien mensen komen te werken. 'Voor mij persoonlijk is het een grote stap', zegt hij. 'Je moet het toch met z'n tienen terugverdienen. Anderzijds ben ik in mijn werk gewend om met grote bedragen om te gaan. Ik heb er niet wakker van gelegen. Mijn vrouw wel. Maar als je ziet hoe we het nu doen, heb ik er alle vertrouwen in. En anderen blijkbaar ook. Vaak wordt er gezegd: ondernemers krijgen geen financiering meer los bij de bank. Maar wanneer je je plan goed laat uitleggen, hoeft een financieringsaanvraag geen probleem te zijn'.

'Geweldig een ondernemer te helpen'
'We vinden het geweldig dat we als NLInvesteert weer een ondernemer hebben kunnen helpen', zegt Gerrit van Yperen over de nieuwbouw van Kuipers. 'Het gaat om een bedrijf met een lange geschiedenis. Marco Kuipers heeft het bedrijf van zijn ouders overgenomen en kan nu een mooie volgende stap zetten. De financiering is rondgekomen met behulp van één partij, een bank'.

Voor Marco Kuipers is de nieuwbouw het voorlopige sluitstuk van een ontwikkeling die begon toen hij zelf in 2001 in het bedrijf van zijn ouders ging werken. 'Het was niet iets waar ik van kinds af aan al van droomde', bekent hij. 'Maar ik was er wel al jong bij betrokken. Mijn ouders hebben me nooit gepusht om accountancy te gaan studeren, het was mijn eigen keus. Ik werk nu bijna 20 jaar in het bedrijf, nog steeds met veel plezier. In 2014 heb ik het overgenomen van mijn ouders'.

Serieus en nuchter
De nieuwbouw komt op een opvallende plek langs de A7. Marco Kuipers verwacht dat die zichtlocatie verdere groei voor het bedrijf met zich mee brengt. 'We hebben nu ruim 450 klanten uit binnen- en buitenland. Onze omzet groeit gestaag, terwijl we relatief weinig aan acquisitie van nieuwe klanten doen. Ik zie dat als een teken dat we goed werk leveren. Moderne oplossingen, korte lijnen, goede antwoorden, serieus en nuchter, dat kenmerkt ons'.

Verder praten met Gerrit van Yperen? Neem dan contact op:

Gerrit van Yperen
Regiodirecteur Noord
06-3806 3968

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl