"Doodsbang, maar toch gaan"


Misschien ken je dit citaat van acteur John Wayne. 'Moed is: doodsbang zijn, maar toch op reis gaan'. Moed, dat heb je zeker nodig wanneer je besluit om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Zelf heb ik die stap vorig jaar gezet. Denk jij er nog over na? Lees dan wat ik er hier over schrijf. Het helpt je verder!

Vertrouw op jezelf
Mijn reis begon eind augustus 2017. Ik kan je zeggen: het is een slingerweg. Vanuit mijn netwerk weet ik dat vele anderen ook op het punt staan om zelfstandig ondernemer te worden. Mijn advies:
  • wees gerust;
  • vertrouw op jezelf;
  • ‘spar’ met je netwerk.
Dan vind je vanzelf de goede richting. Ik heb dat ook zo gedaan. Van de vele gesprekken en contacten kreeg ik veel energie en inspiratie.
Vervolgens moet je voor jezelf formuleren wie je bent als ondernemer. Een pitch dus, een korte boodschap van ongeveer een minuut waarin je jezelf verkoopt. Zorg ervoor dat je pitch een goed beeld geeft van jou als persoon, je drijfveren, je motivatie en wat je als zelfstandig ondernemer voor een klant of opdrachtgever kan betekenen.

Samen ontwikkelen en beter worden
Het voelde voor mij het beste om me aan te sluiten bij een bestaand netwerk. Met als basis een gedegen ondernemingsplan, heb ik sinds 1 januari 2018 een zelfstandig organisatieadviesbureau. Daarbij werk ik samen met NLInvesteert. Als team maken we financiering bereikbaar voor ondernemers.
NLInvesteert staat voor eenvoud (geen corporate structuur), samenwerking met partners en als groep je samen ontwikkelen en beter worden. Zo komt NLInvesteert tot succesvolle proposities en goede, duurzame oplossingen die ondernemers volledig ontzorgen.

Ambities realiseren
Wat ik toevoeg aan NLInvesteert is een combinatie van drive, een hands on-benadering en passie. Het geeft me een fantastisch gevoel om samen met ondernemers hun ambities op strategisch en financieel gebied vorm te geven en te realiseren.
Zoals gezegd ben ik een half jaar geleden vol goede moed aan deze reis begonnen. Met 'courage', zoals John Wayne het zou zeggen. Ik zie uit naar wat er verder op mijn pad gaat komen, samen met het team van NLInvesteert!

Peter Rijsdijk (specialist bedrijfsfinanciering NLInvesteert)
06-53 363 066

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl