Financiering voor ondernemers


NLInvesteert voor ondernemers

Jij bent ondernemer, wilt groeien met jouw bedrijf en je hebt financiering nodig. Wij helpen je hier graag bij! Als regisseur van bedrijfsfinancieringen, combineren we verschillende kapitaalsoorten tot de best passende oplossing. Je wordt volledig ontzorgd. Hoe het werkt? Dat leggen we je op deze pagina uit.

Hoe werkt cofinanciering?

NLInvesteert maakt financiering mogelijk voor ondernemers. Dat doen we door verschillende financieringsvormen te stapelen tot een cofinanciering. Wij trekken gelden aan via investeerders uit regionale netwerken en vanuit ons eigen bestand aan lokale investeerders. Een investering wordt gedaan in de vorm van een lening en/of aandelenkapitaal. De bijdragen van de investeerders combineren wij met financiering die mogelijk wordt gemaakt door banken, regionale overheden, kredietunies en crowdfunders. Samen maken al deze onderdelen jouw financiering compleet.

Aanvragen van een cofinanciering gaat heel eenvoudig!

Ga naar het aanvraagformulier en vul jouw gegevens in. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met je op.

Je cofinanciering is aangevraagd en dan?

NLInvesteert kijkt naar jou als ondernemer en jouw onderneming (markt, strategie, team, inrichting, commercie, e.d.). Financieel experts van NLInvesteert beoordelen de cijfers van jouw onderneming zeer deskundig. Zij kijken naar jouw solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit. Samen levert dat een overwogen beoordeling van het kredietrisico op, dat wordt uitgedrukt in de NLI-score. NLInvesteert bespreekt de uitkomsten met je. Het kan zijn dat wij wel het vertrouwen krijgen in jou en jouw onderneming, maar dat we de onderbouwing van de aanvraag niet goed genoeg vinden. In zo’n geval helpen wij je je businessplan en/of de structurering van je financiering aan te scherpen, zodat de financieringsaanvraag toch door kan gaan. Wanneer je aanvraag is geaccepteerd benaderen we de passende financieringspartners en/of investeerders.

Je aanvraag is gepubliceerd en dan?

  • Indien je naast financiering vanuit bijvoorbeeld een bank of een fonds ook gelden aantrekt via private investeerders, wordt je aanvraag gepubliceerd op ons platform.
  • Zodra jouw financieringsaanvraag loopt, kunnen investeerders tot maximaal 30 dagen investeren via het platform NLInvesteert.
  • Indien binnen de genoemde 30 dagen voldoende geld bij elkaar wordt gebracht (doelbedrag wordt gehaald), storten wij het geldbedrag aan je door.
  • Je betaalt vervolgens het geleende bedrag inclusief de rente terug in een termijn van 6 tot maximaal 60 maanden.
  • Investeerders kunnen bedragen inbrengen. De betaling gaat via Stichting Beheer NLInvesteert.
  • Indien het geld niet binnen de maximale plaatsingstermijn bij elkaar wordt gebracht, gaat de financiering niet door.

Wat zijn de kosten?

Bij het tarievenoverzicht kun je het volledige document met informatie over de tarieven downloaden.


Administratieve afhandeling

Bij inzet van investeerders, heb jij als ondernemer geen omkijken naar het administratieve traject. Dat regelt NLInvesteert voor je. Je zorgt voor een tijdige betaling van jouw periodieke rente en aflossing aan de Stichting Beheer NLInvesteert en de Stichting maakt de bedragen over naar jouw investeerders.

Doe je aanvraag.

Ben je ondernemer en heb je financiering nodig voor je bedrijf? Dien direct je aanvraag in.

"NLInvesteert maakt voor ons bedrijf mogelijk wat met alleen een traditionele financier niet mogelijk was. De samenwerking met NLInvesteert is erg prettig verlopen. Het persoonlijke contact maakt het toegankelijk. Ook nu kijken we weer tegen een investering aan en de wetenschap dat NLInvesteert met je meedenkt maakt het voor ons als ondernemers mogelijk, in de aanloopfase van dit project, om in kansen in plaats van onmogelijkheden te denken."
 Henk de Graaf, Driestroomhuis De Bosk B.V.

Uitleganimatie voor ondernemers