Ondernemers, investeerders en financiers komen samen bij NLInvesteert.

Bent u ondernemer en heeft u financiering nodig voor uw bedrijf? Dien direct uw aanvraag in.

Debiteurenfinanciering


Kapitaal van uw onderneming kan vast zitten in vorderingen op debiteuren. Hierdoor is er onvoldoende liquiditeit voorhanden om bijvoorbeeld nieuwe voorraden aan te leggen, crediteuren tijdig te betalen of groeiplannen te financieren. Met een debiteurenfinanciering verwerf je werkkapitaal voor je onderneming.

Debiteurenfinanciering voor het MKB

Voor veel MKB-bedrijven is het een probleem; opdrachtgevers die laat betalen. Betaaltermijnen van 30, 60 of zelfs 90 dagen zijn niet ongebruikelijk. Vermogen van bedrijven zit veelal vast in openstaande facturen wat verdere groei kan belemmeren. NLInvesteert is gespecialiseerd in het organiseren van een MKB debiteurenfinanciering. Door debiteuren op korte termijn liquide te maken kunt u als ondernemer blijven bouwen aan uw onderneming

Hoe werkt een debiteurenfinanciering?

  • Wij organiseren debiteurenfinancieringen vanaf EUR 250.000,-.  Wij werken samen met banken, particuliere investeerders en factoringmaatschappijen om de zakelijke lening te realiseren.
  • Onze financieel specialisten zijn regionaal georganiseerd en kennen de weg in het (regionale) financieringslandschap. Wij behartigen uw belangen en ontzorgen u bij de aanvraag van de debiteurenfinanciering. Ook na de totstandkoming van de financiering staan wij u als ondernemer bij met raad en daad.
  • Het is mogelijk om een rekening-courant krediet aan te vragen bij uw bank. Banken stellen echter zeer strenge eisen en het proces van aanvraag tot verruiming van uw rekening-courant kost veel tijd. En dit is exact wat u niet wilt bij een debiteurenfinanciering, namelijk een spoedige verruiming van uw liquiditeitspositie.
  • Bij traditionele debiteurenfinanciering, ook wel factoring genoemd, is het gebruikelijk dat een maatschappij uw facturen koopt en de afwikkeling hiervan overneemt. NLInvesteert is geen factoringmaatschappij. Wij leveren een maatwerk oplossing die aansluit bij uw wensen. Zo kunt u het factuurproces in eigen handen houden ten behoeve van de relatie met uw klanten. Wij zorgen voor zakelijk krediet met uw uitstaande facturen als onderpand.

Debiteurenfinanciering in combinatie met voorraadfinanciering

Naast de mogelijkheid om de debiteurenportefeuille te financieren is het mogelijk om een voorraadfinanciering te organiseren in samenwerking met NLInvesteert. Net als bij debiteuren blijft er veel kapitaal “op de plank” liggen, hetgeen de groei en winstgevendheid van de onderneming sterk kan afremmen. Wij helpen u om de waarde van uw voorraad liquide te maken zodat u kunt blijven investeren in de groei van uw onderneming.

Hoe kunt u een debiteurenfinanciering inzetten?

Uw debiteuren financieren creëert financiële ruimte binnen uw onderneming wat als volgt ingezet kan worden;

  1. Met een financiering kunt u lange betaaltermijnen overbruggen waardoor u aan uw eigen betalingsverplichtingen kunt voldoen.
  2. Elke ondernemer weet; kosten gaan voor de baten. Met een financiering kunt uw extra personeel aannemen of investeren in machines en software.
  3. U kunt als ondernemer extra voorraad inslaan. Hiermee kunt u extra inkoopvoordeel bewerkstelligen of betere leveringsvoorwaarden aanbieden aan uw klanten.

Debiteurenfinanciering vanaf EUR 250.000,-

Wij organiseren debiteurenfinancieringen vanaf EUR 250.000,-.  Wij werken samen met banken, particuliere investeerders en factoringmaatschappijen. Onze financieel specialisten zijn regionaal georganiseerd en kennen de weg in het (regionale) financieringslandschap. Wij behartigen uw belangen en ontzorgen u bij de aanvraag van de debiteurenfinanciering. Ook na de totstandkoming van de financiering staan wij u als ondernemer bij met raad en daad.

Vraag een debiteurenfinanciering aan

Bij NLInvesteert leveren wij altijd maatwerk aan onze opdrachtgevers. Elke ondernemer en onderneming is uniek. Vanuit onze onafhankelijke positie beoordelen wij wat voor u de beste financieringsoplossing is.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan via onderstaand contactformulier vrijblijvend contact met ons op. Direct telefonisch contact kan natuurlijk ook: 085 4018 705.