Ondernemers,                investeerders                 en financiers komen  samen bij NLInvesteert. 

Doe je aanvraag.

Ben je ondernemer en heb je financiering nodig voor je bedrijf? Dien direct je aanvraag in.

Debiteurenfinanciering


Kapitaal van jouw onderneming kan vast zitten in vorderingen op debiteuren. Hierdoor is er onvoldoende liquiditeit voorhanden om bijvoorbeeld nieuwe voorraden aan te leggen, crediteuren tijdig te betalen of groeiplannen te financieren. Met een debiteurenfinanciering verwerf je werkkapitaal voor je onderneming.

Debiteurenfinanciering voor het MKB

Voor veel MKB-bedrijven is het een probleem; opdrachtgevers die laat betalen. Betaaltermijnen van 30, 60 of zelfs 90 dagen zijn niet ongebruikelijk. Vermogen van bedrijven zit veelal vast in openstaande facturen wat verdere groei kan belemmeren. NLInvesteert is gespecialiseerd in het organiseren van een MKB debiteurenfinanciering. Door debiteuren op korte termijn liquide te maken kan je  als ondernemer blijven bouwen aan jouw onderneming

Hoe werkt een debiteurenfinanciering?

  • Wij organiseren debiteurenfinancieringen vanaf € 250.000,-.  Wij werken samen met banken, particuliere investeerders en factoringmaatschappijen om de zakelijke lening te realiseren.
  • Onze financieel specialisten zijn regionaal georganiseerd en kennen de weg in het (regionale) financieringslandschap. Wij behartigen jouw belangen en ontzorgen je bij de aanvraag van de debiteurenfinanciering. Ook na de totstandkoming van de financiering staan wij jou als ondernemer bij met raad en daad.
  • Het is mogelijk om een rekening-courant krediet aan te vragen bij jouw bank. Banken stellen echter zeer strenge eisen en het proces van aanvraag tot verruiming van jouw rekening-courant kost veel tijd. En dit is exact wat jij niet wilt bij een debiteurenfinanciering, namelijk een spoedige verruiming van jouw liquiditeitspositie.
  • Bij traditionele debiteurenfinanciering, ook wel factoring genoemd, is het gebruikelijk dat een maatschappij jouw facturen koopt en de afwikkeling hiervan overneemt. NLInvesteert is geen factoringmaatschappij. Wij leveren een maatwerk oplossing die aansluit bij jouw wensen. Zo kan je het factuurproces in eigen handen houden ten behoeve van de relatie met jouw klanten. Wij zorgen voor zakelijk krediet met jouw uitstaande facturen als onderpand.

Debiteurenfinanciering in combinatie met voorraadfinanciering

Naast de mogelijkheid om de debiteurenportefeuille te financieren is het mogelijk om een voorraadfinanciering te organiseren in samenwerking met NLInvesteert. Net als bij debiteuren blijft er veel kapitaal “op de plank” liggen, hetgeen de groei en winstgevendheid van de onderneming sterk kan afremmen. Wij helpen je om de waarde van jouw voorraad liquide te maken zodat jij kan blijven investeren in de groei van uw onderneming.

Hoe kan jij een debiteurenfinanciering inzetten?

Uw debiteuren financieren creëert financiële ruimte binnen jouw onderneming wat als volgt ingezet kan worden;

  1. Met een financiering kan je lange betaaltermijnen overbruggen waardoor jij aan jouw eigen betalingsverplichtingen kunt voldoen.
  2. Elke ondernemer weet; kosten gaan voor de baten. Met een financiering kunt jouw extra personeel aannemen of investeren in machines en software.
  3. U kunt als ondernemer extra voorraad inslaan. Hiermee kan je extra inkoopvoordeel bewerkstelligen of betere leveringsvoorwaarden aanbieden aan jouw klanten.

Debiteurenfinanciering vanaf € 250.000,-

Wij organiseren debiteurenfinancieringen vanaf € 250.000,-.  Wij werken samen met banken, particuliere investeerders en factoringmaatschappijen. Onze financieel specialisten zijn regionaal georganiseerd en kennen de weg in het (regionale) financieringslandschap. Wij behartigen jouw belangen en ontzorgen je bij de aanvraag van de debiteurenfinanciering. Ook na de totstandkoming van de financiering staan wij jou als ondernemer bij met raad en daad.

Vraag een debiteurenfinanciering aan

Bij NLInvesteert leveren wij altijd maatwerk aan onze opdrachtgevers. Elke ondernemer en onderneming is uniek. Vanuit onze onafhankelijke positie beoordelen wij wat voor jou de beste financieringsoplossing is.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan via onderstaand contactformulier vrijblijvend contact met ons op. Direct telefonisch contact kan natuurlijk ook: 085 4018 705.
​​​​​​​