NLI Bedrijfsleningenfonds II

Open voor inschrijving

Investeer in de reële economie & ontvang een goed rendement

Het NLI Bedrijfsleningenfonds (Fonds) biedt je de mogelijkheid om direct te investeren in de motor van de Nederlandse economie. Door het verstrekken van financieringen aan zorgvuldig geselecteerde bedrijven, wordt de regionale economie gestimuleerd en draag je bij aan werkgelegenheid en welvaart in ons land.

Op basis van ons meerjarig trackrecord is een netto rendement tussen de 7-7,5 % een reële verwachting. Beleggers bij NLInvesteert hebben historisch (per juli 2023) namelijk een gemiddeld rendement van boven de 8% gerealiseerd. Van alle private investeerders heeft 98% een positief rendement behaald. 


Distributie Gerealiseerd RendementHet NLI bedrijfsleningenfonds II is open voor inschrijving. 

Je kunt meedoen vanaf € 100.000,-.

Het Fonds kent een looptijd van 3+3 jaar. In de eerste drie jaar van het Fonds worden aflossingen van leningen door het Fonds weer geïnvesteerd. In de tweede drie jaar wordt het Fonds in drie jaar afgebouwd door uitkering van de aflossingen aan de deelnemers van het Fonds. Renteopbrengsten worden maandelijks uitgekeerd.

Aanvraag documentatieset

Laat hier je gegevens achter, dan sturen wij de documentatieset van het NLI Bedrijfsleningenfonds I spoedig naar je toe.

Je gegevens

  • Goed rendement.
  • Ruime risicospreiding.
  • Zorgvuldige risicobeoordeling.
  • Doorlopende monitoring en informatie.
Zorgvuldige selectie van financieringsaanvraag.

Investeer in de reële economie en ontvang maandelijks een goed rendement.
Elke aanvraag tot financiering wordt zorgvuldig beoordeeld. Deze beoordeling wordt gedaan vanuit verschillende disciplines, waarbij een onafhankelijk financieringsspecialist een belangrijke rol vervult. Daarnaast is er de toetsing door de propositiecommissie. In deze commissie wordt een aanvraag nogmaals beoordeeld vanuit het perspectief van de fondsinvesteerders. 

Een afgewogen risico-rendementsverhouding en een grondige risicoanalyse vormen de basis voor het vaststellen van de rentevergoeding passend bij de propositie. Door blijvend betrokken te blijven bij de ondernemers, deze te monitoren, worden de belangen van de investeerders doorlopend gewaarborgd.

 Focus NLI Bedrijfsleningenfonds II

Vanaf 1 februari 2023 heb je de mogelijkheid om met het NLI Bedrijfsleningenfonds II te investeren in een gespreide portefeuille van financieringen aan Nederlandse bedrijven. Door het verstrekken van financieringen aan zorgvuldig geselecteerde bedrijven, wordt de regionale economie gestimuleerd en groeien de werkgelegenheid en de welvaart.

​​​​​​​Het Fonds richt zich op aanvragen met een gezonde cashflow en zekerheden in eerste en tweede verband en kent een verantwoorde risico-rendementsverhouding. Bedrijven die worden gefinancierd bestaan minimaal 3 jaar, zijn winstgevend en hebben een minimale financieringsbehoefte van EUR 250.000,00. De financieringsbehoefte geeft invulling aan een groeidoelstelling en wordt bijvoorbeeld aangewend voor uitbreiding, export, overnames, projectfinanciering, investeringen in vastgoed voor eigen gebruik, machines, voorraden, inventaris of werkkapitaal.
Wil je meer informatie?

Laat je gegevens hier achter en ontvang de documentatieset. 

Aanvraag documentatieset

Laat hier je gegevens achter, dan sturen wij de documentatieset van het NLI Bedrijfsleningenfonds I spoedig naar je toe.

Je gegevens


Of neem direct contact op met Dirkjan Takke of Peter Strabbing:

Dirkjan Takke
06-51 68 13 02
Peter Strabbing
06-23 618 412