Succesvolle overname van Apotheek de Fenix Zwolle door Ommer ApotheekPersbericht vrijdag 15 januari 2019
Ommen – Ondernemers Annet en Frank Bruggeman van de Ommer Apotheek hebben Apotheek De Fenix in Zwolle overgenomen. De financiering voor deze overname is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen Noord Negentig Accountants en Belastingadviseurs, ING Nederland en NLInvesteert.

“Samen apotheker, samen ondernemer”
Annet en Frank Bruggeman zijn apothekers in hart en nieren. De Ommer Apotheek heeft een goed bereik in de regio. De samenwerking met apothekers in de Salland-Vechtstreek was er al. Evenals de samenwerking met huisartsen in de regio, ziekenhuis Hardenberg en diverse verpleeghuizen. Frank Bruggeman, opgegroeid in Zwolle, twijfelde dan ook geen moment toen de ‘oud-eigenaren’ van de Fenix Apotheek hem benaderden voor de overname. Frank besprak de kans met zijn vrouw Annet, want; “we zijn samen apotheker, maar ook samen ondernemer!”.

Volwaardige zorgketen
Frank legt uit dat de regionale samenwerking heel belangrijk is. De betrokkenheid van de apotheker wordt steeds groter. De functie van medicijndistributeur verrijkt zich steeds meer richting volwaardige zorgpartner. Apothekers screenen het medicijngebruik van patiënten, overleggen met de huisarts en passen de recepten waar nodig aan. Hiermee nemen wij wat druk bij de huisarts weg en geven we de klanten een betrouwbaar advies, aldus Frank.

Uitbreiding van de regionale footprint
“Eigenlijk hadden wij helemaal geen overnameplannen” zegt Frank. Maar toen de kans zich voordeed, en Annet en Frank de voordelen van een overname bespraken, werden beiden enthousiast. De marges in de farmaceutische dienstverlening staan onder druk. Een overname zou het bedrijf alleen maar versterken. De Fenix (bestempeld als Achmea Topapotheek) is onderdeel van een gezondheidscentrum, waar patiënten een divers aanbod aan zorg kunnen krijgen. De apotheek is gevestigd in de vernieuwde woonwijk Kamperpoort, aan de rand van de binnenstad. De aanrijroute is daardoor heel efficiënt en er is veel parkeergelegenheid. Alles bij elkaar een solide basis en dus interessante uitbereiding van de Ommer Apotheek.

NLInvesteert als regisseur van de financiering
Omdat banken vaak een eigen inbreng van de ondernemers en achtergestelde leningen eisen bij een dergelijke overname zijn de apothekers terechtgekomen bij NLInvesteert. René Bosgoed van NLInvesteert Regio Zwolle is gevraagd de benodigde financiering voor de overname te organiseren. NLInvesteert helpt ondernemers bij hun financiering in de breedste zin van het woord. Waar banken niet, of niet in de gehele behoefte van de ondernemer kunnen voorzien, is er invulling vanuit andere bronnen nodig. “Wij maken cofinanciering bereikbaar via ons eigen netwerk met enkele honderden private investeerders en de samenwerking met zo’n zestig financieringspartners” vertelt René.

René vormt met Alex Klein het ondernemersduo dat samen met collega Rien Zwart vanuit NLInvesteert Regio Zwolle, het gelijknamige marktgebied bedient. “Wij nemen de rol van regisseur op ons. Wij brengen partijen bij elkaar” legt René uit. Ondernemers hebben een grote behoefte aan vaste gesprekspartners. Wij vullen deze behoefte in; we hanteren korte lijnen, persoonlijk contact en blijven ook na het vinden van een passende financiering betrokken bij de ondernemer.

In het geval van de Ommer Apotheek heeft René Bosgoed de samenwerking gezocht met ING, de huisbank. ING heeft het grootste deel van de financiering verzorgd. Daarnaast is een deel van het totaal gefinancierd vanuit het netwerk van private investeerders bij NLInvesteert.

Ondernemer Frank Bruggeman: “We zijn erin geslaagd een succesvolle overname te doen, mede dankzij de optimale financieringsmix die NLInvesteert heeft mogelijk gemaakt”.

Voor meer informatie, contact met ondernemer Frank Bruggeman of René Bosgoed, verwijzen wij je graag naar onderstaande contactgegevens.

René Bosgoed, regiodirecteur Zwolle – NLInvesteert: tel. 06 55825447
NLInvesteert hoofdkantoor: tel. 085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl

​​​​​​​
Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl