Dromen realiseren door financiering bereikbaar te maken

Gerrit van Yperen, directeur NLInvesteert Noord Nederland, vertelt over de echte betekenis van zijn werk.

­­­
Stel jezelf voordat je verder leest de volgende vraag: wat is mijn droom en wat doe ik om deze droom uit te laten komen? Grote kans dat het over je bedrijf gaat. Je bent immers ondernemer. Ik hoef je niet te vertellen dat het ook de reden is waarom je bent begonnen met ondernemen. Maar om je droom te realiseren of verder te groeien heb je soms hulp nodig, in de vorm van een investering of financiering. Dat is mijn werk. Niet het verzorgen van een financiering, maar het realiseren van dromen. In deze blog leg ik je uit waarom ik dat zo zie.

Volgens van Dale is financieren het verschaffen van gelden. Feitelijk gezien is dat juist, maar toch vind ik dat te beperkt. Het zegt namelijk niets over wat een financiering voor je kan betekenen. Je gaat immers ook niet alleen voor het eten naar een restaurant, je doet dat voor een gezellig avondje uit. Met je partner of met vrienden. Het eten is slechts het middel, een gezellige avond is het doel.

Kijken naar de toekomst
Zo zie ik financiering ook. Financiering is ook een middel, iets dat je nodig hebt om te ondernemen. Ik kijk daarom veel liever naar de betekenis die een investering voor jouw bedrijf heeft. Door een financiering bereikbaar te maken geef ik jou de mogelijkheid om te investeren, zodat je je droom waar kunt maken. Maar ik wil wel de ratio begrijpen. Is het echt goed voor jouw bedrijf?

Ik kan dat het beste uitleggen met het volgende voorbeeld: Het afgelopen jaar heb ik vier ondernemers geholpen bij het realiseren van hun droom, namelijk het ververwen van hun eigen vastgoed. Dit varieerde van nieuwbouw en herfinanciering tot de aankoop van vastgoed dat op dat moment gehuurd werd. Wat deze trajecten gemeen hadden, was dat de aanvraag in eerste instantie pittig was. De hele koop- of bouwsom moest gefinancierd worden, terwijl de aanwezige liquiditeiten in het bedrijf gebruikt moesten worden voor werkkapitaal, groei en andere investeringen.

Wat deze ondernemers ook gemeen hadden, was dat hun eigen bank hun financieringsaanvraag afwees. Wij hebben daarom eerst kritisch gesproken over hun plannen en vanuit een goed advies een plan gemaakt om tot een oplossing te komen. In dit plan worden verschillende kapitaalsoorten gecombineerd. Wij voeren de regie richting de verschillende financiers en ontzorgen de ondernemer volledig. Uiteindelijk zijn we in alle vier gevallen tot een succesvolle financiering gekomen. Dat noem ik dromen realiseren!

Onze werkwijze maakt het verschil
NLInvesteert ontzorgt en voert de regie over het gehele proces. Zo kan jij doen wat je het liefste doet; ondernemen. We verwachten wel van je dat je kritisch nadenkt over je investeringen en het aantrekken van financiering. We zijn zelf immers ook kritisch. Daarom nemen we goed de tijd om de vraag te doorgronden en komen daarna met een plan. Een gedegen voorbereiding is cruciaal, we gaan pas de markt in wanneer we een goed plan hebben. We weten de weg in het financieringslandschap en combineren financiers en verschillende kapitaalsoorten.

Zo komen we tot oplossingen die voor iedereen aantrekkelijk zijn; voor jou, de bank en de investeerders. Maar voor jou is de hoe-vraag eigenlijk helemaal niet zo interessant, als je maar verder kunt met ondernemen. Iedereen wil op een bepaalde manier het verschil maken. En van betekenis zijn. Het verschil maken en van betekenis zijn is wat ik doe. Niet door een investering in vastgoed mogelijk te maken, maar door jou de mogelijkheid te geven jouw droom waar te maken. Financiering is het middel, jou helpen is het doel. Zodat jij ook je doelen achterna kunt gaan en je droom waar kunt maken.

Wilt u hierover doorpraten? Ik ben bereikbaar op 06-38 063 968 en gvanyperen@nlinvesteert.nl.

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl