Zakelijke hypotheek

Wat zijn de mogelijkheden voor jou als ondernemer?

Doe je aanvraag.

Ben je ondernemer en heb je financiering nodig voor je bedrijf? Dien direct je aanvraag in.

Zakelijke hypotheek

NLInvesteert maakt het voor ondernemers mogelijk om een bedrijfspand te kopen met een zakelijke hypotheek. Het financieren van 100% van de financieringsbehoefte behoort tot de mogelijkheden. Hiermee zijn we uniek in de Nederlandse markt.


Zakelijke hypotheek bij een bank


Veel ondernemers wenden zich bij een zakelijke hypotheek tot hun bank. Doorgaans zijn banken bereid om tot maximaal 70% van de financieringsbehoefte te financieren. Hierdoor is het voor veel ondernemers uitdagend om een zakelijke hypotheek te organiseren. Het uit eigen middelen financieren van 30% van de financieringsbehoefte vergt een forse aanspraak op de liquiditeiten van de onderneming. Tevens is dit kapitaal niet meer beschikbaar als werkkapitaal.

De specialisten van NLInvesteert zijn gespecialiseerd in cofinanciering. Hierbij worden verschillende kapitaalsoorten gecombineerd. Een zakelijke hypotheek wordt bijvoorbeeld deels gefinancierd door de bank en deels door particuliere investeerders. Hierdoor kan tot 100% van het aan te kopen vastgoed gefinancierd worden.


Jij wordt ontzorgd


Het organiseren van een bedrijfshypotheek is een specialisme. Denk hierbij aan het aanleveren van alle informatie aan de bank; volledig en correct, wat het aanvraagproces van een zakelijke hypotheek bespoedigd. Daarnaast verzorgen wij de onderhandeling met de bank en organiseren wij de non-bancaire financiering, dat kan via alternatieve financiers of via ons platform met particuliere investeerders.

Wij concentreren ons op het organiseren van een zakelijke hypotheek tegen de best mogelijke voorwaarden. Jij kunt je hierdoor blijven richten op jouw specialisme; ondernemen. We ontzorgen je van A tot Z en blijven je ook na de totstandkoming van de financiering bijstaan met raad en daad.


Vraag een zakelijke hypotheek aan!


NLInvesteert is een organisatie met lokaal georganiseerde teams. Onze specialisten kennen de lokale markt. Bekijk op deze pagina de contactgegevens van onze specialist in jouw regio. Een kennismaking is altijd vrijblijvend.

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl

Zakelijke hypotheek projecten NLInvesteert


HDE Invest BV
NLInvesteert heeft HDE Invest BV te Zutphen begeleid bij het financieren van een woon- / kantoorpand. Doel van de aankoop is het transformeren van het pand naar luxe appartementen welke na oplevering verhuurd zullen worden. Via het platform van NLInvesteert is € 1.120.000 geïnvesteerd om in de totale financieringsbehoefte van € 2.675.000 te voorzien. De zakelijke hypotheek heeft een relatief korte looptijd van maximaal 18 maanden. Na de aankoop en verbouwing zal er een herfinanciering bij de bank plaatsvinden.

  De zakelijke hypotheek verstrekt aan HDE Invest BV laat de kracht zien van een maatwerk bedrijfspand financiering via NLInvesteert. Het benodigde kapitaal is in een kort tijdsbestek gerealiseerd. Na oplevering en verhuur van de appartementen zal een hypotheek bij de bank aangevraagd worden voor een herfinanciering tegen aantrekkelijkere voorwaarden.  
Zwanenhof

NLInvesteert heeft de financiering georganiseerd van Zorghotel en retraitehuis Zenderen voor het pand 'de Zwanenhof'. De financiering is in anderhalve maand tijd georganiseerd, waarmee zorgondernemer Ronald Helder zijn plannen versneld kon realiseren. Ronald Helder: “De samenwerking met NLInvesteert was cruciaal. Communicatie, elkaar weten te vinden, dat is alleen mogelijk als je goed en veel contact met elkaar hebt.”

De stappen: Van aanvraag tot financiering


Doorgaans kunnen wij een zakelijke hypotheek organiseren binnen vier tot zes weken, van aanvraag tot financiering. Zorgvuldigheid, haalbaarheid en de beste voorwaarden voor jou als ondernemer staan centraal en gaan altijd boven snelheid. Echter, je kunt een adequate aanpak van ons verwachten. Dit komt mede doordat de financieringsspecialisten van NLInvesteert regionaal georganiseerd zijn. Wij kennen de lokale markt en financieringspartners. Tevens beschikt NLInvesteert over een eigen platform met investeerders wat het invullen van een financiering bespoedigd.

Naast snelheid zijn aantrekkelijke rentevoorwaarden voor jou als ondernemer van groot belang. Jij wilt de zakelijke hypotheek met ontspanning kunnen dragen. Een hypotheek bij de bank biedt doorgaans de meeste aantrekkelijke rentevoorwaarden. Wij kennen de weg bij de bank en weten welke informatie aangeleverd moet worden. Dit proces nemen wij voor jou uit handen. Vaak wil de bank maar een deel van de financieringsbehoefte invullen. Doormiddel van Cofinanciering, het combineren van verschillende kapitaalsoorten, leggen wij de gehele financieringspuzzel.

Wil jij een zakelijke hypotheek zorgvuldig en adequaat organiseren? Neem dan vrijblijvend contact op met de NLInvesteert financieringsspecialist uit jouw regio.


Verschillende zakelijke hypotheken

Een zakelijke hypotheek is in het beginsel een financiering van een pand, bijvoorbeeld een bedrijfspand van waaruit zakelijke activiteiten worden verricht. Bij NLInvesteert zien we verschillende financieringsdoeleinden.

Projectontwikkeling


We hebben veel ondernemers geholpen met een zakelijke hypotheek ten behoeve van de (her-)ontwikkeling van een pand. Financiering van projectontwikkeling kenmerkt zich vaak door een relatief korte looptijd waarna het pand verkocht wordt of een herfinanciering optreedt bij de bank.

Aankoop bedrijfspand


Veel ondernemers hebben op enig moment de ambitie of krijgen de kans om een bedrijfspand te kopen. Het financieren van een bedrijfspand kan met een zakelijke hypotheek. Doormiddel van Cofinanciering, het combineren van verschillende kapitaalsoorten zoals bancair en privaat, kan tot 100% van de waarde van het bedrijfspand gefinancierd worden.

Overbrugging


Tijdelijk een bedrijfspand financiering nodig? Wij hebben vele bedrijfspanden gefinancierd met een looptijd variërend van 6 maanden tot 2 jaar.

Veelgestelde vragen


Waarom een bedrijfspand kopen met een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek stelt ondernemers in staat om een eigen bedrijfspand te kopen. Door elke maand rente en aflossing te betalen ‘komt het pand naar je toe’. Met andere woorden; jij bouwt vermogen op door de hypotheek gedurende de looptijd van de financiering af te lossen. Of een bedrijfspand voor jou interessant is hangt volledig af van jouw situatie en (groei-)ambities. Maak een afspraak met één van onze regiodirecteuren om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Kan ik een zakelijke hypotheek berekenen?

Elke bedrijfshypotheek is maatwerk. We kijken naar de hoogte van de financiering, de haalbaarheid en de meest aantrekkelijke kapitaalmix. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze regiodirecteuren om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe lang duurt de aanvraag van een zakelijke hypotheek bij NLInvesteert?

Onze financieel adviseurs kennen de weg bij banken. Tevens beschikt NLInvesteert over een eigen netwerk met honderden particuliere investeerders. Het proces van aanvraag tot financiering realiseren wij doorgaans binnen 4 weken. Vanzelfsprekend is elke financieringsaanvraag maatwerk; zo ook de looptijd van jouw aanvraag.

Wat kost een zakelijke hypotheek?

Als ondernemer betaal je rente en aflossing over je bedrijfshypotheek. Om je te begeleiden bij jouw financieringsaanvraag rekent NLInvesteert een vergoeding. De tarieven kun je hier bekijken.