T.H.R. Marine B.V.

Financiering van overname en werkkapitaal voor een producent van lieren en ankers.

In het kort

Kredietnemers: THR Marine Holding B.V. en THR Marine B.V.
Doel: Financiering overname en werkkapitaal
Locatie: Groningen
Ondernemers: Tom Jonker (1967) en Herman Roose (1965)
Financieringsbehoefte: EUR 1.279.000,=, waarvan EUR 350.000,= via NLInvesteert
Ticketgrootte: EUR 1.000,=
Risico: 3 op een schaal van 5 
Financieringsvorm: Lening
Rente: 9% rente per jaar
Betaling rente: Per maand
Looptijd: 40 maanden
Aflossingsschema: Annuïtair, de aflossingen starten per 1 april 2020
Cofinancier: NL Credit Services

Wat vindt NLInvesteert?

THR is een productiebedrijf dat al jaren voor vrijwel de gehele scheepsbouw anker- en verhaallieren maakt. Voor veel gerenommeerde nationale en internationale rederijen en marines is THR 'preferred supplier.' 

De onderneming is jaren onderdeel geweest van Central Industry Group N.V. (CIG). In 2016 is investeringsmaatschappij Nimbus de nieuwe aandeelhouder geworden van CIG Industry. Nu neemt het management, de heren Jonker en Roose, de aandelen van THR over. NLInvesteert is gevraagd de financiering van de overname en het werkkapitaal te organiseren.

Door interne afspraken binnen CIG had THR  gedurende een lange tijd geen toegang tot de belangrijke markten China en Korea (gezamenlijk 70% van de markt wereldwijd). Na de overname door Jonker en Roose kan deze markt weer worden ontsloten. Inmiddels worden contacten reeds omgezet in contracten en wordt er gewerkt aan verdere intensivering van de samenwerking met nieuwe klanten in deze landen. Men heeft in korte tijd een mooie orderportefeuille opgebouwd in China en Korea, die de positieve prognose over 2020 stevig onderbouwd.

Het werkkapitaal wordt gefinancierd door middel van termijnbetalingen (deels vooruit) door opdrachtgevers en door een debiteurenfinanciering ad EUR 1.000.000,= van NL Credit Services. De lening die via ons platform wordt aangeboden, kent een looptijd van 40 maanden en een rentevergoeding van 9% per jaar. 

Voor de investeerders van NLInvesteert geldt er een mooie set aan zekerheden. Er wordt een eerste pandrecht gevestigd op machines, inventaris, voorraden en debiteuren. Gezamenlijk goed voor een volledige dekking van de lening (uitwinwaarde meer dan EUR 400.000,=) . 

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.